N.AY.MAXH.A: Γιατί πρέπει να παλέψουμε να ανοίξει το ταμείο της ΔΟΥ

Το ξεχαρβάλωμα του Δημόσιου τομέα συνεχίζεται με επιτυχία. Παράλληλα με την ΕΡΤ,  κλείνουν και οι 6 πρώτες νησιωτικές Δ.Ο.Υ. (Λέρου, Παξών, Ιθάκης, Θάσου, Κυθήρων, Σαλαμίνας), με την αιτιολογία ότι βρίσκονται κοντά σε στεριά. Η προστασία της νησιωτικότητας της πατρίδας μας, θέμα που έχει βάλει η ίδια η Ε.Ε. καταλύεται.
Η Δ.Ο.Υ. Σαλαμίνας, Δ.Ο.Υ. Α΄τάξης, με έλεγχο, δικαστικό τμήμα, τμήμα εξόδων, επόπτες και προϊστάμενους τμημάτων εδώ και δύο χρόνια αρχίζει να διαλύεται.
Οι αντιδράσεις  μικρές και ελάχιστες.
Τον περασμένο Σεπτέμβρη βγαίνει η απόφαση ότι ανάμεσα στις άλλες Δ.Ο.Υ. που θα συγχωνευθούν είναι και της Σαλαμίνας.

Η αρχική  απόφαση της συγχώνευσης είναι για τον Γενάρη του 2013. Το νέο TAXIS δεν είναι έτοιμο, κι έτσι παίρνει μια αναβολή για δύο μήνες, μαζί με τις υπόλοιπες Δ.Ο.Υ. που εν τω μεταξύ έχουν προσφύγει στο ΣτΕ. Και πάλι τον Μάρτη η συγχώνευση είναι τεχνικά αδύνατη και παίρνει αναβολή για 17/6.
Στις 17/6 για κάποιους λόγους που μόνο η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικονομικών ξέρει και οι υπόλοιποι υποπτευόμαστε, η απόφαση μέσα σε ώρες στρογγυλεύει.
Αναφέρει ότι συγχωνεύονται οι Δ.Ο.Υ, αλλά αναστέλλεται η μεταστέγαση τους,  και τις ονομάζει <<γραφεία>>.
Κι εδώ αρχίζει το μεγάλο πανηγύρι, γιατί  μένουν όλα τα τμήματα εκτός του Ταμείου.
Διότι το Ταμείο δεν μπορεί να λειτουργήσει , σύμφωνα με την εγκύκλιο που αναφέρει ότι κάθε μεσημέρι ο ταμίας της Δ.Ο.Υ. <<παραλαβής>>, θα συγκεντρώνει τις εισπράξεις και θα τις παραδίδει στον ταμία  της Δ.Ο.Υ. << υποδοχής>>, ο οποίος θα τις ενοποιεί και θα τις καταθέτει.
Δηλαδή ο ταμίας της Δ.Ο.Υ. Κυθήρων, θα παίρνει κάθε μεσημέρι το πλοίο (?)  θα πετάγεται  στην Α΄Δ.Ο.Υ. Πειραιά να καταθέτει, και θα επιστρέφει το απόγευμα σπίτι του!!!!!
Και αφού συνειδητοποίησαν ότι αυτό μόνο στα χαρτιά μπορεί να γίνει, έκαναν το πιο εύκολο.
Σκέφτηκαν να κλείσουν  τελείως το Ταμείο.
Πρακτικά τι σημαίνει αυτό.
Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να παραληφθεί δήλωση από το τμήμα εισοδήματος, σε περίπτωση που πρέπει να εκδοθεί διπλότυπο δήλωσης ή διπλότυπο προστίμου για εκπρόθεσμη δήλωση.
Το ίδιο ισχύει και για τα τμήματα Μητρώου, Κ.Β.Σ., Φ.Π.Α.,Κεφαλαίου.
Αυτό σημαίνει ότι για ένα παράβολο ταυτότητας ή διαβατηρίου , για την πληρωμή μιας κλήσης,  για την πληρωμή ρυθμισμένου χρέους, για την έκδοση γραμματίου συμψηφισμού για άλλη ΔΟΥ,  θα είναι υποχρεωμένος ο φορολογούμενος να τρέχει στον Πειραιά.
Τα τμήματα που μένουν δεν μπορούν να δουλέψουν χωρίς το ταμείο.
Η εξυπηρέτηση του φορολογούμενου θ’ αρχίσει αναγκαστικά να γίνεται μέσα από ιδιώτες. Ο φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώνει για πράγματα που μέχρι τώρα τακτοποιούσε μόνος του χωρίς κόστος.
Γι’ αυτό πρέπει να παλέψουμε να ανοίξει το Ταμείο.