Γενική δοκιμή για τις «Βάκχες» με τον Σ.Ρουβά στη Σαλαμίνα

Ο Σάκης Ρουβάς ερμηνεύει τον Διόνυσο στην παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη
Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Φιλίππων, στις 13 και 14 Ιουλίου θα κάνουν οι «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη. Ωστόσο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την παράσταση σε μία γενική δοκιμή (ως work in progress) στο Ευριπίδειο θέατρο Σαλαμίνας στις 9 Ιουλίου, με χαμηλό εισιτήριο.

Στην παράσταση τον ρόλο του Διονύσου κρατά ο Σάκης Ρουβάς, εκείνον του Τειρεσία η Ρούλα Πατεράκη, του Κάδμου ο Γιάννης Καρατζογιάννης, του Πενθέα ο Δημήτρης Πασσάς, του Θεράποντος ο Στέφανος Μουαγκέ και της Αγαύης η Μαρία Κίτσου.

Η παράσταση ανεβαίνει στη νέα μετάφραση του Γιάννη Λιγνάδη και σε μουσική του Γιώργου Πούλιου, η οποία θα ερμηνεύεται ζωντανά με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του Μιχάλη Αφολαγιάν, μουσικού και  ηθοποιού, καθώς και τριών μουσικών κρουστών.

Το εισιτήριο για τη γενική δοκιμή θα είναι χαμηλό (5 ευρώ) και η προπώληση γίνεται από το Tickethour.gr, τα καταστήματα Γερμανός, Τράπεζα Πειραιώς, Θέατρο «Αργώ» (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο) και στο δημαρχείο Σαλαμίνας.

Στη συνέχεια η παράσταση θα παρουσιασθεί σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ τον Σεπτέμβριο θα ανέβει στο Ηρώδειο.

Η νέα μετάφραση είναι του Γιάννη Λιγνάδη και η μουσική, η οποία θα ερμηνεύεται ζωντανά, του Γιώργου Πούλιου.

Mέρος των εσόδων της περιοδείας της παράστασης θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο Ελπίδα και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.