Παράπονα για τα Λεωφορεία, Ταξί, και μολυσμένες θάλασσες

 από mail αναγνώστη
Καλή σας ημέρα!
Θίγω το θέμα παραπόνων για την Σαλαμίνα και κατ' επέκταση προειδοποίησης.
Είμαι μόνιμος κάτοικος και πολλά χρόνια δημότης σε αυτό το νησί, και προφανώς για να βρίσκομαι σε αυτό το μέρος, σημαίνει πως νοιάζομαι και θέλω το καλύτερο για αυτό.
Ας θίξω το αρχικό θέμα των ΜΜΜ.
Ας ξεκινήσουμε από τα λεγόμενα λεωφορεία(ΚΤΕΛ).
1. Τα δρομολόγια που υπάρχουν για ολόκληρο το νησί, είναι ανύπαρκτα! Σχεδόν σε όλες τις περιοχές υπάρχει λεωφορείο κάθε μία ώρα, ενώ σε άλλες περιοχές ανεβαίνει η ώρα αναμονής για το επόμενο λεωφορείο πάνω από δύο ώρες, ενώ σε μερικές περιοχές τα δρομολόγια είναι 3-4 την ημέρα! Ενώ τα δρομολόγια είναι ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 9. Απ' εκεί και πέρα, κόψε το κεφάλι σου να γυρίσεις στον προορισμό σου. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

2. Οι οδηγοί αλλά και η διοίκηση των ΚΤΕΛ γνωρίζει πολύ καλά το θέμα των (απαράδεκτων και ακριβών) εισιτηρίων. Δεν είναι εύκολο να αγοραστούν εισιτήρια, άμα ΔΕΝ υπάρχει σε κοντινό σημείο κάποιο οποιοδήποτε σημείο πώλησης εισιτηρίων. Έτσι είμαστε αναγκασμένοι, άμα είναι ο ελεγκτής μέσα στο λεωφορείο, να πληρώνουμε το ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΣΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ! Την ίδια στιγμή ,στα λεωφορεία ΕΘΕΛ από τον Σεπτέμβριο θα διαθέτουν οι οδηγοί εισητήρια. * Και το ΑΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ, προ χθες συγκεκριμένα, από έναν οδηγό που συνομιλούσε μαζί με τον ελεγκτή και με μία γιαγιά που έλεγε ας κρατάει ο οδηγός εισητήρια και να δίνει σε όποιον δεν έχει, ο οδηγός απάντησε ότι ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΣΙΤΉΡΙΑ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ! * Με επιτακτικό και ταυτόχρονα υποτιμητικό ύφος θα έλεγα...
Και όταν λες τα παράπονά σου στον ελεγκτή που σου κόβει το διπλάσιο εισητήριο εκείνη την ώρα, σου λέει: ΕΜΕΝΑ ΤΙ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΣ; ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ! - Κύριε... Χμμμ... Για να μου κόβετε το διπλάσιο εισητήριο, γτ εκεί που μένω δεν υπάρχει κάποιο σημείο να αγοράσω, άρα σημαίνει ότι είσαστε και εσείς υπεύθυνος! Είσαστε δηλαδή υπεύθυνος να ΠΑΙΡΝΕΤΕ τα λεφτά των ανθρώπων, αλλά ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ να μεταφέρετε τα λόγια - πάραπονα των επιβατών σας, που αυτοί σας πληρώνουν στους αρμόδιους σας...Μάλιστα!

3. Οι μηνιαίες κάρτες των λεωφορείων της Σαλαμίνας αντιστοιχούν στο υπέρογκο ποσό των 70€, χωρίς να υπάρχει μειωμένη κάρτα! Που την ίδια στιγμή με μειωμένη κάρτα( προσωπικά εγώ ) στα λεωφορεία ΕΘΕΛ πληρώνω 10€, και χωρίς την μείωση κοστίζει περίπου(πάνω κάτω) 20€. Τότε βγάζω δίπλωμα, παίρνω και το αυτοκίνητο που στέκεται και με 70€ βάζω βενζίνες κλπ, κάνω στάσεις εκεί που θέλω εγώ, και με πάει ακριβώς έξω από το σπίτι μου ότι ώρα θέλω! Λέμε τώρα...Και μετά τις 9 το βράδυ!

4. Τα εισιτήρια δεν τα χτυπάει ΚΑΝΕΙΣ στο ειδικό πορτοκαλί κουτάκι που ΘΑ έπρεπε να έχει ο οδηγός μπροστά, γιατί στα περισσότερα δεν υπάρχει, και σε άλλα βρίσκουν την δικαιολογία να λένε ότι είναι χαλασμένα. ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ! ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ! Άμα γίνει κάποιο ατύχημα, όταν εγώ ή οποιοσδήποτε βρεθεί μέσα σε ένα λεωφορείο και υποστώ τραύματα, ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΘΑ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΕΓΩ, ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ, ΒΡΙΣΚΌΜΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ; Άραγε...Φορολογήστε με το να κόβετε με το χεράκι τα εισιτήρια; Και ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΩ ΕΙΣΙΤΉΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΚΟΒΕΤΕ; Έναν τρόπο ζητάω ώστε να παίρνω τα λεφτά από την δουλειά μου πίσω...

5. Για να μην σας κουράζω με τα λεωφορεία...Τελειώνω με αυτό το θέμα σιγά σιγά... ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ, << ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!>> Ο άλλος βάζει την γκόμενα μέσα, βολτάρουν και αν δουν κανά γνωστό τον αφήνουν να μπει έτσι! Άμα είναι βρε παιδί μου να μην πληρώνουμε, ας πιάσουμε κ εμείς φίλους με τους οδηγούς... Για να μην πληρώνουμε! - Θα μου πεις τί με νοιάζει τι κάνει ο οδηγός...Σαφώς και δεν με νοιάζει, αλλά άμα είναι να μην πληρώνουμε, ας "ξαπλώσουμε" και εμείς... Τα λεγόμενα ΠΡΟΝΟΜΙΑ!

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΕΘΕΛ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΕ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ.. ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ...

<<< ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ! ΑΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΑΣ ΚΑΝΕΙ Κ*ΛΟΤΟΥΜΠΕΣ Ο "ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΣ" ΕΛΕΓΚΤΗΣ... ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ!!! ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΑΣ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ... ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΨΙΜΟ! ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ! ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! >>>
__
Πάμε να πούμε και για τα ταξί; Λίγα πράγματα εδώ, αλλά εξίσου σημαντικά!
1. Μία διαδρομή πχ Παλούκια(λιμάνι) μέχρι Κακή Βίγλα ξεπερνάει το ποσό των 15€.
2. Και το καλύτερο; Όσο περισσότερο γκάζι πατάει ο οδηγός, τόσο πιο γρήγορα πάει το ταξίμετρο. - Και θα μου πει κάποιος, όχι δεν είναι έτσι και μπλα μπλα μπλα... Και θα σου πω εγώ... Μα όταν σταματάει σε ένα σημείο, πχ φανάρι, γτ δεν προχωράει την μέτρηση το ταξίμετρο; Ας μου αποδείξει κάποιος, έμπρακτα εννοείται, ότι δεν είναι έτσι... Μακάρι, το εύχομαι να βγω λάθος!!
__
Και πάμε για το τέλος, εξίσου σημαντικό, για την καθαριότητα στις θάλασσες της Σαλαμίνας!
" Σε ό, το αφορά τη Σαλαμίνα, έγιναν δειγματοληψίες και μικροβιακές αναλύσεις σε συνολικά 20 σημεία και τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα 17 από αυτά είναι ακατάλληλα για κολύμβηση, καθώς ανιχνεύτηκε απροσδιόριστος αριθμός κολοβακτηριοειδών, ενώ το επιτρεπόμενο όριο είναι 500 ανά 100 ml νερού"
ΚΕΙΜΕΝΟ από ίντερνετ, δεν αναγράφουν ποιές παραλίες είναι, σαφώς και δεν τις αναφέρουν, και ζούμε μέσα στην άγνοια. Εγώ αυτό που θα πω είναι ότι γνωρίζω γυναίκες ότι πέρυσι λόγω των θαλασσών(γυναικολόγος το είπε, αφού πάντα ήταν πεντακάθαρες, χωρίς προβλήματα!) είχαν κολπίτιδες. Άλλες ελαφράς μορφής και άλλες μεγαλύτερης βαθμίδας. Ενώ πριν μερικά χρόνια, μία γυναίκα πήγε έκανε το μπάνιο της και μετά αιμορραγούσε, χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο προηγούμενο στο σημείο εκείνο της γυναίκας, και όταν πήγε σε γυναικολόγο της είπε από την θάλασσα που πήγε. Και για να μην απορείτε ήταν στην παραλία Πέρανι.


ΤΕΛΟΣ, ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΘΆΛΠΟΥΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΕΣΕΙΣ, ΒΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΕ ΛΉΘΑΡΓΟ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ!

ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΤΖΙΔΕΣ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΣΩΣΤΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΔΗΓΟΙ, ΑΣ ΠΡΑΞΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΤΑΞΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΟΝΟ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ