Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 Αυγούστου, στις 7μ.μ. (έξω από ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ Σαλαμίνας)Όχι στην υποκατάσταση της εκπαίδευσης από ψευτοκαταρτίσεις και “μαθητεία”

Κινητοποίηση την Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα με αφετηρία το Επαγγελματικό Λύκειο Σαλαμίνας αποφάσισε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ την Πέμπτη 25 Ιούλη με μαζική συμμετοχή καθηγητών από διάφορα σχολεία της πόλης, καθώς επίσης των γονιών και μαθητών των ειδικοτήτων Υγείας- Πρόνοιας, Αισθητικής και Κομμωτικής που καταργούνται. Η σύσκεψη με πρωτοβουλία των διδασκόντων εντάσσεται στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ένωσης Λειτουργούν Μέσης Εκπαίδευσης Πειραιά για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στον πρόσφατο νόμο 4176/’13 που πετάει έξω από την επαγγελματική εκπαίδευση καθηγητές και μαθητές.


 Στη συζήτηση αναδείχτηκε ο άμεσος στόχος αυτής της πολιτικής, να παραχωρηθούν δηλαδή η φύλαξη των σχολικών κτηρίων όπως και μέρος της εκπαίδευσης σε ιδιώτες, κι αναφέρθηκε ότι οι κερδοσκόποι, με πρώτους τους μονοπωλιακούς ομίλους της κατάρτισης, ήδη άρχισαν να μοιράζουν διαφημιστικά προς αναζήτηση της πελατείας τους. Τονίστηκε παράλληλα ο απώτερος στόχος αυτής της πολιτικής, να εμποδιστεί δηλαδή η ροή των μαθητών στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση: γι’ αυτό και με τις λεγόμενες αναδιαρθρώσεις στέλνονται τα παιδιά στα αδιαβάθμητα, εκτός εκπαίδευσης ΙΕΚ από τα 15 τους χρόνια, ώστε να παρέχουν εργατικό δυναμικό ουσιαστικά αμόρφωτο-ακίνδυνο για το σύστημα. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται κι η προγραμματιζόμενη “μαθητεία: εντός Τεχνολογικού Λυκείου, για να προσφέρει  τσάμπα δυναμικό στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτό που αντίθετα απαιτείται, τονίστηκε στη συζήτηση, είναι υψηλού επιπέδου επαγγελματική εκπαίδευση, ώστε ο απόφοιτος να κατανοεί την επιστήμη που εφαρμόζεται στην παραγωγή και την κοινωνία, κι όχι με το σύγχρονο πρόσχημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης –τη “δια βίου μάθηση”–  να γυρίσουμε στην τεχνική περασμένων εποχών, τις δεξιότητες,  για να παρέχουμε καταρτισμένους μόνο στις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς, εφήμερους κι αναλώσιμους εργαζόμενους.

Στη σύσκεψη εκτός από την ΕΛΜΕ Πειραιά και τους διδάσκοντες των δύο σχολείων (14 από τους οποίους είναι σε λίστα διαθεσιμότητας υπό απόλυση) μίλησαν και μαζικοί φορείς της περιοχής, όπως ο Σύλλογος Δασκάλων,  η Ένωση Γονέων και η Λαϊκή Επιτροπή Σαλαμίνας Σαλαμίνας, ενώ συμμετείχαν ακόμη σχολικοί φύλακες, εκπρόσωποι από την Ομάδα Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ), το σωματείο Μετάλλου Πειραιά και την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής. Στην αρχή δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους απολυμένους καθηγητές και την αντίθεσή τους στην κατάργηση των τομέων της επαγγελματικής εκπαίδευσης ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι της Σαλαμίνας, ενώ το τελευταίο μέρος της σύσκεψης απασχόλησε η ανάγκη να ενημερωθεί πλατιά ο λαός της περιοχής, για να υπάρξει κοινή κι αποφασιστική αγωνιστική αντίδραση, καθώς οι ίδιοι οι μαθητές δήλωσαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι ν’ αλλάξουν ειδικότητα ή – πολύ περισσότερο – να την αναζητήσουν εκτός σχολείου στις διάφορες ψευτοκαταρτίσεις. Καμιά απόλυση εκπαιδευτικού!  Καμιά ειδικότητα- κανείς μαθητής έξω από το σχολείο!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 Αυγούστου,  στις 7μ.μ. (έξω από ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ Σαλαμίνας)

22 σχόλια:

 1. Ανώνυμος6/8/13 22:26

  Η κινητοποίηση είναι και θέμα ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ. Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ. Ο ΛΑΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος6/8/13 23:16

  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ (ΔΗΜΟΣΙΟ) ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ (ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ).

  ΤΟ ΤΕΡΑΣ (ΔΗΜΟΣΙΟ) ΒΡΥΧΙΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ (ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ).

  ΚΟΨΙΜΟ (ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ) ΚΑΙ ΚΑΨΙΜΟ (ΑΠΟΛΥΣΗ) ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΟΦΙΣΕΙ*

  *{αρχ. ψοφῶ `κάνω κρότο΄, ελνστ. σημ.: `πεθαίνω (για ζώο)΄, από τον κρότο που κάνει ένα ζωντανό καθώς πέφτει πεθαίνοντας}

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος7/8/13 00:10

  ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΘΩΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ, ΟΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΒΡΥΧΙΕΤΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/8/13 23:36

   Δεν έπαψα να είμαι Δημόσιος Υπάλληλος και γι' αυτό γνωρίζω πολύ καλά τι γίνεται. Δεν ζητάω να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά οι άχρηστοι/ες που με παρασιτικό τρόπο προσπαθούν να επιβιώσουν εκμεταλλευόμενοι/ες ένα ρουσφετολογικό-κομματικό σύστημα (δήθεν δημοκρατικό), δήθεν υπέρ του Λαού και του εργαζόμενου. Επιτέλους όλοι αυτοί θα πρέπει να απολυθούν για να αναγκαστούν να εργαστούν και να μην κοροϊδεύουν τους εργατικούς και τίμιους εργαζόμενους (του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα), άλλως να μεταναστεύσουν όπου αλλού θα λειτουργεί παρόμοιο ρουσφετολογικό-κομματικό σύστημα (δήθεν δημοκρατικό υπέρ του Λαού και του εργαζόμενου).

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος8/8/13 00:06

   Κατσαβιδια.

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος7/8/13 02:22

  Ποιός μαλάκας Υπουργός έφτιαξε Λύκειο για μαθητές Αισθητικής και Κομμωτικής; Και πληρώνει το Κράτος (εμείς) εκπαιδευτικούς για να μαθαίνουν στους μαθητές πώς να φτιάχνουν τα φρύδια και πώς να κουρεύουν; Ο Δρίβας γιαυτό πληρώνεται δηλαδή; Ρε ουστ από δω, να τα κλείσουνε όλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/8/13 09:50

   Εσυ να πηγαίνεις να κουρεύεσαι στη στάνη του κουτελη μαζί με τα πρόβατα (και πολύ σου είναι)τη γυναικα σου να την στέλνεις να τις βάφουν τα μάτια σε φαναρτζίδικο στο βαγγελη το γκιοκα,και να τις στεγνώνουν τα μαλλια σε πλυντήριο αυτοκινήτων.
   καραβλαχε μπρρρρρρρρρρριιιιττττττ τα προβατα

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος7/8/13 13:43

   ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΜΟΡΦΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΕ ΕΙΝΑΙ Η ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ, ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΒΟΛΕΥΟΣΟΥΝΑ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΑΣ.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος8/8/13 18:30

   7/8/13 09:50 Υπάρχει οικονομική κρίση ή δεν υπάρχει; Εάν συμφωνήσεις ότι υπάρχει, τότε θα πρέπει να μάθεις ότι συμπεριλαμβάνοντας τα πρόβατα στο σχόλιό σου, είσαι εκτός τόπου και χρόνου, διότι ο πρωτογενής παραγωγικός τομέας (στον οποίο υπάγεται και ο κτηνοτροφικός) είναι πολύ σημαντικότερος από τις υπηρεσίες που παρέχουν τα κομμωτήρια (κούρεμα, βαφή ματιών, στέγνωμα μαλλιών, κλπ), τα συνεργεία ή τα πλυντήρια αυτοκινήτων. Ενδεικτικά θα σου γράψω ότι χωρίς παραγωγή γάλακτος, γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος, αλλά και γενικότερα προϊόντων διατροφής, οι πολίτες οποιασδήποτε χώρας είναι εν δυνάμει καταδικασμένοι σε λιμό!

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος8/8/13 18:43

   ΜΕΓΑΛΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΕ ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ. ΒΡΕΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΕ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΓΥΓΗ.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος9/8/13 10:49

   18.30 μπερδεύεις ανόμοια πράγματα ,δεν φταις βεβαια εσυ η πεζή πραγματικοτητα σε αναγκάζει ,εγω τα προβατα τα ανέφερα απο την πλευρα της αισθητικής και μόνο ,διχως καμια προέκταση οικονομικού περιεχομένου.
   Στην δεύτερη παρατήρηση σου δεν θα συμφωνήσω ,η μάλλον για μας θα συμφωνήσω αλλά γενικεύεις,η πρωτογενής μορφή παράγωγης ειναι αναγκαία σε αναδυόμενες οικονομίες σαν της αιγυπτου πχ (και την δίκη μας, εδω που φτάσαμε, σαφώς) που δεν έχουν βιομηχανική παραγωγή άλλα και στον ήλιο μοίρα.
   Μακάρι ομως να ειχαμε την δυνατότητα να είχαμε σε μια υγιεί βάση στην οικονομία μας και να πουλούσαμε υπηρεσιες σαν το σιτι στην αγγλια ,βέβαια και μιλαω για τραπεζικές υπηρεσιες για ασφαλιστικές,επενδυτικές κλπ, αλλά δεν εχουμε,οι κυπριοι δεν περασαν ασχημα πριν τους την φερουν και σε αυτους πχ.

   Επειδή καταλαβαίνω τι θες να γράψεις ιεραρχείς τις προτεραιοτητες μας και λες καλύτερα να φάμε παρα να κουρευτούμε και εγω συμφωνώ .αυτό όμως δεν σημαίνει πως το βλέπουν έτσι όλοι, οι γυναίκες το βλεπουν σίγουρα διαφορετικά η έστω οτι ενα μέρος του πληθυσμού δεν ειναι φτωχομπινες όπως εσυ κι εγω και γουστάρει να πληρώνει 100ε κούρεμα, τι παει να πει οτι θα τον κουρευει ο καθε απιθανος;δεν νομιζω .
   Η ποιοτητα της εργασιας πρεπει να υπάρχει παντού στα παντα, βαλιου φορ μανευ,αυτο διασφαλίζουν τα επαλ στις ειδικοτητες που συζητάμε, μια καλή εκπαίδευση ωστε να ανταποκριθουν οι σπουδαστές στην πιατσα ,δεν πρεπει να γυρίσουμε τωρα πισω οπως οταν ειμαστε μικροι στο κούρεμα γουλι με την φουντα μπροστα και μαλιστα να τους πληρώνουμε και απο πανω.

   υγ αν θυμασαι πριν κρίσης οι ευρωπαιοι εδιναν προγράμματα που αφορούσαν εμπορικές επιχειρησεις, ανοίξτε κομμωτηριο και παρτε το 50 % της επενδυσης απο ευρωπαικα προγράμματα,οταν τους πήγαινες κατι που είχε σχέση με την παραγωγή (και την σύγχρονη παραγωγη την δυναμικη ηλεκτρονικά κλπ, οχι πλακάκια) δεν υπηρχαν προγραμματα για τον λαουτζικο παρα μονο ενυσχυσης των ηδη υφιστάμενων επιχειρησεων λαναρας λαυρεντιαδης κλπ λαμογια και αν υπηρχαν ηταν με το σταγονόμετρο.

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος9/8/13 14:12

   8/8/13 18:43 & 9/8/13 10:49 Στο άμεσο μέλλον θεωρώ ότι εξ ανάγκης ένα μεγάλο τμήμα του (ελληνικού) πληθυσμού της χώρα μας θα στραφεί προς τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα. Ήδη παρουσιάζεται σημαντική αύξηση της ανεργίας σε όλους τους άλλους τομείς, πλην του πρωτογενή παραγωγικού τομέα!
   Βεβαίως, μια τέτοια αλλαγή δεν θα γίνει με εύκολο τρόπο, διότι ένα μεγάλο τμήμα του (ελληνικού) πληθυσμού στα αστικά κέντρα ήδη επιλέγει να επιβιώνει είτε μέσω παράνομης ή/και ανασφάλιστης ή/και ολιγόωρης εργασίας (με μειωμένες αποδοχές), είτε μέσω συσσιτίων ή/και φιλανθρωπικών δωρεών ή/και συγγενικής-οικογενειακής βοήθειας. Με την πάροδο του χρόνου η οικονομική κρίση θα οδηγήσει αναπόφευκτα πολλούς κατοίκους των αστικών κέντρων σε αναζήτηση εργασίας στον πρωτογενή παραγωγικό τομέα, διότι σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιβίωσης. Όποιος πιστεύει τις αερολογίες κάποιων πολιτικών ή/και κομματικών ή/και οικονομικών απατεώνων, χωρίς να βλέπει την πραγματικότητα, δυστυχώς θα βρεθεί μπροστά σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. Εν πάσει περιπτώση (κι επειδή ούτε εγώ, αλλά πιθανολογώ ούτε κι εσείς βρίσκεστε ή θα βρεθείτε σε θέση λήψης αποφάσεων για την οικονομική κατάσταση της χώρας) ας φυλάμε όλοι τα νώτα μας, διότι το παρόν εμπνέει φόβο, ανησυχία, θλίψη ή/και απαισιοδοξία και το μέλλον είναι αβέβαιο.

   Διαγραφή
  7. Ανώνυμος9/8/13 19:00

   Δεν αμφιβάλλω ότι εκεί θα καταλήξουμε απλά είναι λυπηρό μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας να γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω στα χωράφια,και το μεγαλύτερο δράμα θα είναι ότι τα προϊόντα που θα παράγουμε στα νέα χωράφια θα τα φάμε εμείς,θα εισάγεις φυτοφάρμακα θα πληρωνεις μεροκάματα ,ενέργεια και μολις βγαζεις το προϊόν θα το πουλας στην αφεντομουτσουναρα μου,τι ειναι ο καβουρας τι ειναι το ζουμι του; ξέρεις πόσα χρόνια θα κάνουν να ορθοποδήσουν οι παραγωγοί με αυτον τον τροπο, μπορεί και 20,αντε δυο χρονια να φυτρώσουν αντε να κάνουμε την πρώτη παραγωγή αντε καμια δεκαρια να αυξηθεί η ζήτηση κλπ κλπ .
   Εχουμε εργοστασια κατασχεμενα ανηκουν στις τραπεζες ,να βρουν τροπο να τα ξεκινησουν(ξερω οτι θα υπαρξουν προβληματα με την ευρωπαικη επιτροπη ανταγωνισμου )να ξεπεραστουν υπαρχουν τροποι.

   Αλλα εδω δε βλεπεις τι εκαναν στην δωδωνη; μετα λεμε για κριση,συμφέροντα ειναι.

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος7/8/13 10:19

  Να ζήσουν οι κομμώτριες! Τα όμορφα κορίτσια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος7/8/13 10:21

  Ανώνυμε 7/8/13 02:22 η μαλακία είναι ανίκητη.
  Επίσης η μαλακία είναι δικαίωμα, όχι υποχρέωση. Κάνε κάτι. Πολύ μέγκα και σκάι βλέπεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος7/8/13 11:52

  291ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
  ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος7/8/13 11:59

  ΜΗΝ ΜΟΥ ΤΑ ΣΒΗΝΕΙΣ ΘΑ ΧΑΣΩ ΤΗΝ ΑΡΙΘΜΗΣΗ. ΕΝΤΑΞΙ ΦΙΛΑΡΑΚΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος7/8/13 13:46

  ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΙΚΑΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος7/8/13 17:52

  Εχω κάτι μεροκάματα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος7/8/13 18:15

  Βρωμά η δουλειά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος8/8/13 08:09

  290 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
  ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος9/8/13 09:00

  289 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
  ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.