ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


140 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ- ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας καταγγέλλει τις εκατοντάδες αυθαίρετες, παράνομες και πραξικοπηματικές διαθεσιμότητες- απολύσεις εργαζομένων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η απόφαση για την οριστική διαθεσιμότητα- απόλυση όλων των εργαζομένων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας – 350 ατόμων ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, ΓΕΕΘΑ- κατηγορίας ΣΕΙΔ (προσωπικό σύμβασης έργου ιδιωτικού δικαίου) και ΣΕΙΔΑΧ (προσωπικό σύμβασης έργου ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) είναι οριστική.


Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων μας του Συνδέσμου Ιδιωτικού Προσωπικού Ναυστάθμου Σαλαμίνας καθώς από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας βγαίνουν σε διαθεσιμότητα περίπου 140 άτομα κατηγορίας ΣΕΙΔΑΧ.
Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το προσωπικό που απολύεται  κατέχει καίριες θέσεις σε σπάνιες και εξαιρετικά εξειδικευμένες ειδικότητες, ενώ ο μέσος όρος  ετών εργασίας στον Ναύσταθμο είναι τα 30 χρόνια.

Συνολικά η πλειονότητα των υπό απόλυση εργαζομένων κατέχουν καίριες θέσεις  (ναυστάθμους, νοσοκομεία, τεχνικές και επιστημονικές υπηρεσίες όλων των επιτελείων κ.λ.π).
Όλοι οι Ειδικοί Επιστήμονες και των τεσσάρων όπλων  είναι κατηγορίας ΣΕΙΔ.
Όλο σχεδόν το τεχνικό και εξειδικευμένο  εργατικό προσωπικό, σπάνιων και απαραίτητων ειδικοτήτων και των δύο Ναυστάθμων  του Π.Ν είναι κατηγορίας ΣΕΙΔ.

Πέρα από την προσωπική αγωνία για το υπό απόλυση προσωπικό, τίθεται γενικότερο ζήτημα λειτουργία, καθώς οι άμεσες επιπτώσεις στην λειτουργία γενικά των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι πολύ μεγάλες  και τα κενά των απολυμένων δυσαναπλήρωτα.

Οι  συνάδελφοι μας στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, σε συνεννόηση και με τους συναδέλφους στον Ναύσταθμο Κρήτης,
θα συνεχίσουν τους αγώνες μέχρι την τελική δικαίωση.
Εμείς θα είμαστε στο πλευρό τους.

                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ                                           ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ