Την δική της Αμυγδαλέζα έχει η Σαλαμίνα. Μόνο που αυτή είναι ιδιωτική και ακριβή.

 από mail του αναγνώστη μας Γ.Σ

φωτο αρχείου
Στο κέντρο της Σαλαμίνας, όπισθεν της Eurobank, σε απόσταση αναπνοής από το Δημαρχείο, καθημερινά φιλοξενούνται περί τα 10 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων (κυρίως Πακιστανοί, Αφγανοί). Το άλλοτε παλαιό εγκαταλελειμμένο οίκημα που είναι ετοιμόρροπο λόγο κατασκευής του 19ου αιώνα, με άθλιες συνθήκες υγιεινής, εκμεταλλεύεται γνωστή κυρία στο νησί που μεσολαβεί για να εκδίδονται και να ΔΙΕΚΠΑΙΡΕΩΝΟΝΤΑΙ άδειες παραμονής. Οι πληροφορίες λένε ότι το ενοίκιο είναι ιδιαίτερα υψηλό και το χρεώνει με την ημέρα και με το κεφάλι. Η λαθρεμπορία τσιγάρων από τα άτομα αυτά ανθίζει στα καφενεία του νησιού δημιουργώντας έντονη δυσαρέσκεια στους νόμιμους καπνοπώλες. Τα κέρδη είναι σημαντικά και τις βραδινές ώρες διασκεδάζουν προφανώς υπό την επήρεια διαφόρων ουσιών αφού συχνοί είναι οι μεταξύ τους έντονοι διαπληκτισμοί. Έχουν μεταφερθεί μέχρι και στο νοσοκομείο.
Έκκληση προς κάθε κατεύθυνση να αλλάξει η κατάσταση επειγόντως.
Η περιοχή τείνει να γίνει γκέτο αφού καθημερινά βρίσκουν καταφύγιο στην περιοχή όλο και περισσότεροι μετανάστες. Θα γίνει η Σαλαμίνα το κοντινό κέντρο αποδοχής των μεταναστών αφού τους καλύπτει σε όλα.
Παράνομη πώληση τσιγάρων που αποφέρουν στα άτομα αυτά άφθονο μαύρο χρήμα, σίγουρα με την ανοχή της αστυνομίας, αφού γίνεται καθημερινά και φανερά στα καφενεία, παράνομη μίσθωση της τρώγλης, που τείνει να εξελιχθεί σε τεράστια υγειονομική βόμβα στο κέντρο του νησιού και τέλος έχουμε μεγάλους τζίρους από μαύρο χρήμα που καταλήγει μέσο του ενοικίου στην κυρία που διαχειρίζεται την τρώγλη. Σαλαμίνα η ιδιωτική Αμυγδαλέζα με τεράστιους τζίρους προσέλκυσης μεταναστών για κάθε παρανομία αφού η διαμονή πρέπει να θεωρείται εξασφαλισμένη από την κυρία.  

Παρακαλώ προς την δημοσίευση και ανάρτηση του κειμένου μήπως και ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές και οι φορείς του νησιού. Το πρόβλημα είναι τεράστιο.