Habemus papam! (αντιδημάρχο και άλλους υπευθύνους …)

dimarhioΔυσαναπλήρωτο αποδείχθηκε το κενό που άφησε πίσω του, ανεξαρτητοποιούμενος ο κ. Βαγγέλης Αστράκος. Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά τέσσερεις Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο ίδιος ο δήμαρχος, χρειάστηκαν για να αναλάβουν τις αρμοδιότητες που διαχειριζόταν επί των ημερών του ο πρώην Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Έργων, που αποχώρησε από την πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη.
Αυτό προκύπτει από τις δύο αποφάσεις που αναρτήθηκαν στην “Διαύγεια”, αργά το μεσημέρι της Δευτέρας 05/08, όπου ανακοινώνονται τα ονόματα των νέων υπευθύνων που όρισε ο δήμαρχος για την αναπλήρωση του Βαγγέλη Αστράκου.
Έτσι νέος Αντιδήμαρχος Έργων στον Δήμο Σαλαμίνας ορίζεται ο κ. Γιάννης Βενετσάνος, η αρμοδιότητα των πολιτικών γάμων μεταφέρεται στον κ. Γρηγόρη Καπετανάκη, τα θέματα της οδοποΐας και της ύδρευσης ανατίθενται στον κ. Μάνο Δερτούζο ενώ τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Δημάρχου αναλαμβάνει ο κ. Πέτρος Παπαθεοχάρης.
Κάποιες από τις αρμοδιότητες του αποχωρήσαντος κ. Βαγγέλη Αστράκου επιστρέφουν στον δήμαρχο ενώ ο κ. Δερτούζος αναλαμβάνει επιπλέον όλη την διαχείριση των αιτημάτων, των υπομνημάτων, των αναφορών, των παραπόνων, και των καταγγελιών των πολιτών που αφορούν ενέργειες ή αποφάσεις των υπηρεσιών του Δήμου.
Με την ανάθεση της Αντιδημαρχίας Έργων στον κ. Γιάννη Βενετσάνο (σ.σ. που είναι μία από τις έμμισθες) φαίνεται προς το παρόν, να απομακρύνεται το ενδεχόμενο αποχώρησης του από την πλειοψηφούσα  δημοτική παράταξη, κάτι που συζητήθηκε πολύ έντονα τις τελευταίες μέρες.
Με τις επιλογές αυτές, φαίνεται ότι εφαρμόστηκε μια … σολομώντεια λύση ώστε να ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα στην πλειοψηφούσα παρατάξη, που τον τελευταίο καιρό είχαν αρκούντως οξυνθεί.
Δέστε τις αποφάσεις ανάθεσης αρμοδιοτήτων εδώ και εδώ.

πηγή: γνώμη της Σαλαμίνας