Ο Δήμητρης Γούζιος καλεσμένος στο διαδικτυακό ραδιόφωνο kyxreas.gr


Ο Δημήτρης Γούζιος, σολίστ, συνθέτης, 1o βιολοντσέλο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, θα είναι ο  καλεσμένος της εκπομπής SALAMINA4ESCAPE ,αύριο Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013 στις 12.00 το μεσήμερι, στον ΚΥΧΡΕΑ το διαδικτυακό ραδιοφωνο της Σαλαμίνας (www.kyxreas.gr)



Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 1979 από το Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Λεφτέρη Παπασταύρου, με άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο. Παράλληλα τελείωσε τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνέχισε την μουσική του πορεία στην Ακαδημία του Guild Hall στο Λονδίνο με τριετή υποτροφία. Καθηγητές του οι Christopher Bunting, Stefan Popov, Radu Adulescu και η Jacqueline Dupre.
Είναι κορυφαίος Α΄ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.
Έχει συμπράξει ως σολίστ με όλες τις Ελληνικές, καθώς και με αρκετές ξένες ορχήστρες και έχει συνεργασθεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες ερμηνεύοντας έργα μουσικής δωματίου του ευρύτερου κλασικού ρεπερτορίου.
Στα πλαίσια ελληνοτουρκικής συνεργασίας το Μάρτιο 2008 έκανε σειρά συναυλιών στην Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη με το φημισμένο κουαρτέτο βιολοντσέλων “cellistanbul”, ενώ η συνεργασία συνεχίζεται το 2009 με εμφανίσεις σε πολλά πολιτιστικά κέντρα σε πόλεις της Ελλάδας.
Είναι καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Έχει διδάξει σε international master classes (Ελλάδα και Ισπανία). Είναι υπεύθυνος του διεθνούς θερινού σεμιναρίου “H Τέχνη της Ερμηνείας της Μουσικής” το οποίο πλέον διεξάγεται μόνιμα στην Μύκονο.
Είναι ιδρυτής του “Trio Arte” και του “Voce Ensemble”.
Τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει πλούσιο συνθετικό έργο τόσο στο χώρο της μουσικής δωματίου, όσο και στο χώρο της συμφωνικής μουσικής, του θεάτρου, του κινηματογράφου και της χορογραφίας. Έργα του έχουν παρουσιασθεί σε συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό με εξαιρετικές κριτικές.

 http://www.gouzios.gr/