Πολιτική μαριονέτα η κυρία Νάννου;


Όντας υποχρεωμένοι να αναδεικνύουμε με αδιαπραγμάτευτη αποφασιστικότητα θέματα τα οποία επηρεάζουν καθοριστικά την ποιότητα αλλά και το αποτέλεσμα της πολιτικής μας αντιπαράθεσης εν όψει των δημοτικών εκλογών, δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε τα μάτια και το στόμα σε ένα μείζον πολιτικό ζήτημα που προέκυψε πριν από λίγο καιρό.

Το ζήτημα αυτό αφορά στην επιστολή παραίτησης του κ. Γιώργου Κοτσέλη από το συνδυασμό της κας Ρούλας Νάννου, ο οποίος με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο περιγράφει σημαντικές πτυχές της πολιτικής οντότητας της κας Νάννου αλλά ιδιαίτερα του τρόπου άσκησης της διοίκησης του συνδυασμού της από “εξωθεσμικά" πρόσωπα όπως στην προκειμένη περίπτωση ο σύζυγός της, κος Μηνάς Νάννος.

Κάποιοι επιθυμούν διακαώς να κουκουλώσουν το θέμα. Εμείς δεν δικαιούμαστε και δεν θα τους το επιτρέψουμε.


Στην επιστολή αυτή περιγράφεται η πολιτική προσωπικότητα της κυρίας Νάννου ως “ελλιπής” αφού απερίφραστα η ίδια χαρακτηρίζεται “πολιτική μαριονέτα”, δηλαδή ένα άβουλο ον, έναντι της δεσποτικής απ’ ότι φαίνεται προσωπικότητας του συζύγου της κου Μηνά Νάννου, ο οποίος κατά τον κ. Κοτσέλη, καθορίζει τα τεκταινόμενα στο συνδυασμό όπως εκείνος νομίζει. Απόδειξη αυτού, η φράση της κας Νάννου προς τον κ. Κοτσέλη “αφού το είπε ο Μηνάς δεν μπορώ να κάνω τίποτα”.

Δυστυχώς στο σημείο αυτό αποκαλύπτεται η πλήρης υποταγή της στις επιθυμίες του συζύγου της, ο οποίος διαφεντεύει σήμερα τα πάντα (και γιατί όχι και αύριο…;) έναντι της πολιτικά ανήμπορης να του αντισταθεί συζύγου του. Φαίνεται να είναι τόση η ισχύς του κου Μηνά Νάννου επάνω της, που η ίδια κατά τη διάρκεια της περιγραφόμενης συζήτησης μένει με το στόμα κλειστό (ακροάτρια)υποτάσσοντας έτσι την άποψή της στις βουλές του “πανίσχυρου” συζύγου.
        
Εάν αυτά είναι αληθή (και δεν έχουμε κανένα λόγο να τα αμφισβητήσουμε) τότε ρωτώ δημόσια κάθε δημότη:

- Ποιος ή ποια είναι ο πραγματικός υποψήφιος Δήμαρχος; Ποιος ή ποια θα έχει αύριο την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου; Οφείλουμε ή όχι από σήμερα να το γνωρίζουμε;

- Μπορεί εν έτει 2014, άλλος να εκλεγεί Δήμαρχος και άλλος ενδεχομένως να ασκεί τη διοίκηση του Δήμου;

- Θα επιτρέψουμε σε εξωθεσμικούς παράγοντες να κρύβονται πίσω από την κουρτίνα και ταυτόχρονα “θεσμικούς” να τους υπηρετούν στον τρόπο άσκησης της διοίκησης;

Θα επιτρέψουμε να εξαπατηθούν οι δημότες της Σαλαμίνας;

Όμως το πρόβλημα δεν σταματάει εδώ. Με ιδιαίτερη λύπη μας διαβάζουμε στην ίδια επιστολή ότι εναντίον του παραιτηθέντος κου Κοτσέλη υπάρχει απειλή κατά της ζωής του και μάλιστα αυτή η καταγγελία έχει ήδη κατατεθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας.     

Ρωτώ δημόσια λοιπόν τον διευθυντή του Αστυνομικού Τμήματος Σαλαμίνας: έχει διαβιβαστεί η καταγγελία στον εισαγγελέα; Τι ενέργειες έχουν ξεκινήσει από τη μεριά της δικαιοσύνης;

Ποιος λοιπόν δικαιούται να μετατρέψει την πολιτική ζωή του νησιού μας σε υπόκοσμοΠοιος νομίζει ότι μπορεί να κλείνει τα στόματα με τέτοιες απειλές;

Ο τελευταίος αυτός τραμπουκισμός αποτελεί το μεγαλύτερο ατόπημα (μετά το δημόσιο ξυλοδαρμό του κου Μηνά Νάννου προς τον τότε Δήμαρχο Σαλαμίνας Βαγγέλη Αγαπίου το 2006) και δείχνει το ήθος και τον τρόπο που πρεσβεύουν αυτοί που θέλουν να διοικήσουν αύριο το Δήμο.
        
Κλείνοντας θέλω να τονίσω (επειδή θα επανέλθω για το ίδιο θέμα) ότι πρόκειται να ρίξουμε τόσο φως σε αυτό το διαφαινόμενο παράκεντρο εξουσίας ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως τόσο η πολιτική γύμνια τους όσο και η ενδεχόμενη επικινδυνότητά τους.

Με τη Σαλαμίνα εμείς δεν παίζουμε.



Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας
Γιάννης Τσαβαρής