Προσφυγή στο ΣτΕ από τέσσερις φορείς για ΟΛΠ

Απο δημοσίευμα στην εφημερίδα Αυγή:
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομος ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, έχουν πραγματοποιήσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος.
Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τους όρους του διεθνούς διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, δηλαδή του διαγωνισμού για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του εν λόγω Οργανισμού.

Στην προσφυγή τους οι τέσσερις φορείς αναφέρουν ότι η διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος παραβιάζει τους κανόνες δημοσιότητας και τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης, καθώς η πρόσκληση δεν δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αλλά ούτε και στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως υποστηρίζουν οι φορείς, ο διαγωνισμός παραβιάζει τους κανόνες δημοσιότητας και τις αρχές της διαφάνειας και της ίση μεταχείρισης, αφού οι όροι του δεν δημοσιεύθηκαν ούτε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ούτε στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.