PERIVOS :Δελτίο τύπου για το λατομείο Αγγέλου

Κάλεσαν τον εισαγγελέα για το Λατομείο Αγγέλου 
Μαζική αντίδραση από αρχές και φορείς της Σαλαμίνας
Την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά ζητούν με έγγραφη αναφορά-καταγγελία τους, αρχές και φορείς της Σαλαμίνας,  προκειμένου να μπει τέλος στις παράνομες δραστηριότητες του λατομείου Αγγέλου, που βρίσκεται στη θέση Γούβα-Μπατσί και το οποίο,
παρά τις κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί, φαίνεται πως συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του. 
Μάλιστα εδώ και ένα δεκαήμερο ο χώρος αυτός επιτηρείται από ενεργούς πολίτες οι οποίοι ενημερώνουν την αστυνομία όταν δουν δραστηριότητα εντός του λατομείου. 
Σύμφωνα με την καταγγελία που υπογράφουν οι: 
Παναγιώτης Χατζηπέρος (νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Νήσων), 
Ισιδώρα Νάννου (νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Σαλαμίνας), 
Σπύρος Σοφράς  (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πορεία»), 
Δέσποινα Καρούση (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΑΥΜΑΧΗΑ»), 
Ιωάννης Σκιαθίτης (γραμματέας Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας), 
Φίλιππος Καρακώστας (πρόεδρος Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Σαλαμίνας), 
Σπύρος Παπαϊσιδώρου (πρόεδρος Συλλόγου Μηχανικών Σαλαμίνας), 
Μάρκος Ακύλας (πρόεδρος Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας «PERIVOS») και  
Αγγελική Ραπαντζίκου (πρόεδρος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Σαλαμίνας) 
και παραδόθηκε στον εισαγγελέα:

«Το εν λόγω λατομείο τα τελευταία χρόνια της δράσης του, είχε διαπράξει σωρεία παρατυπιών και παραβάσεων, οι οποίες οδήγησαν την Περιφέρεια Αττικής στη λήψη αποφάσεων, με αριθ. Πρωτ. 396/7-3-2013 και 553/2-4-2013 οι οποίες επιβάλουν την σφράγιση και την διακοπή ηλεκτροδότησης των Η/Μ εγκαταστάσεων θραύσης, λειοτρίβισης και ταξινόμησης αδρανών υλικών εντός της λατομικής περιοχής, με λίγα λόγια το κλείσιμο του λατομείου. Παράλληλα με την ίδια απόφαση, τα εξαχθέντα υλικά περιέρχονται  στην οικεία Περιφέρεια.
Παρά την παρέλευση ενός και πλέον έτους από την παραπάνω απόφαση και χωρίς να γνωρίζουμε αν συνεχίζει να υφίσταται νομικά και φορολογικά η εν λόγω εταιρεία, παρατηρούμε τη συνέχιση της δραστηριότητάς της, τόσο σε επίπεδο εξόρυξης όσο και διακίνησης του εξορυχθέντος υλικού…» 
Αρχές και φορείς της Σαλαμίνας, που συγκροτήθηκαν σε Επιτροπή, ζητούν να τηρηθούν οι αποφάσεις και καλούν τον εισαγγελέα να μελετήσει όλο τον φάκελο που του έχουν καταθέσει και περιλαμβάνει αποφάσεις της περιφέρειας και της αποκεντρωμένης διοίκησης, όπως και τις αναφορές προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για την μη διοικητική αποβολή της εταιρίας  από το χώρο, συνέχιση της ηλεκτροδότησης κτλ- προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να σταματήσει η περιβαλλοντική υποβάθμιση.
Παράλληλα, η Επιτροπή προχώρησε και σε έγγραφη καταγγελία και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δασαρχείο Πειραιά, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδας, Επιθεωρητές περιβάλλοντος, ΔΕΔΔΗΕ, Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου και Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής) ζητώντας τους να τηρήσουν τις αποφάσεις που έχουν εκδώσει προκειμένου να σταματήσει η παράνομη δραστηριότητα  του λατομείου.