1 ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ 1 ΧΑΛΚΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΟΣ ΓΥΑΛΑΣ

Ο Αντώνης Κούκουρας Πρωταθλητής Ελλάδος στο Κ-1 Παμπαίδων 200μ και 3ος στο Κ-1 Παμπαίδων 1000μ.
Σημαντικές διακρίσεις από όλους του τους αθλητές.

Η συστηματική, μεθοδική και ομαδική προετοιμασία, αποδίδει πάντοτε σημαντικά αποτελέσματα !
Ο ΝΑΟΣ Γυάλας, ακολουθώντας αυτή τη φιλοσοφία, πέτυχε νέες σημαντικές διακρίσεις, προβάλλοντας και πάλι τη Σαλαμίνα σε πανελλήνιο επίπεδο.
Οι νέες διακρίσεις επετεύχθησαν στο 18ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Κανόε-Καγιάκ, που διεξήχθη στο Μεσολόγγι στις 9 και 10 Αυγούστου 2014. Ο ΝΑΟΣ Γυάλας κατέκτησε 1 χρυσό και 1 χάλκινο μετάλλια, καθώς και δύο τέταρτες, μια πέμπτη, μια έκτη και μια έβδομη θέσεις, όλες στους τελικούς των ακόλουθων αγωνισμάτων, όπου πάντα αγωνίζονται οι 9 καλύτεροι αθλητές ή αθλήτριες.
Στo μονοθέσιο καγιάκ 200μ παμπαίδων ο Αντώνης Κούκουρας ανεδείχθη Πρωταθλητής Ελλάδος, αφού τερμάτισε στην 1η θέση του τελικού του αγωνίσματος, με μια απόδοση που δεν άφησε κανέναν αντίπαλο να αμφισβητήσει την υπεροχή του, αφού από τους προκριματικούς είχε σημειώσει τον καλύτερο χρόνο με 42’’ 90, που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους χρόνους που έχουν σημειωθεί σε πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία του. Στο ίδιο αγώνισμα, ο έτερος αθλητής του ομίλου Γιώργος Πανούσος τερμάτισε στην 6η θέση του τελικού, 3’’ από τις θέσεις των μεταλλίων. Στο αγώνισμα αυτό αγωνίστηκαν 27 αθλητές.
Στο μονοθέσιο καγιάκ 1000μ παμπαίδων, ο Αντώνης Κούκουρας τερμάτισε στην 3η θέση  του τελικού, κατακτώντας το δεύτερο μετάλλιο τους ΝΑΟΣ Γυάλας, που αυτή τη φορά ήταν το χάλκινο, με τον πολύ καλό χρόνο 4’:23’’ 93. Στην 4η θέση του τελικού, τερμάτισε ο αθλητής του ομίλου Δημήτρης Πανούσος ο οποίος, βελτίωσε την ατομική του επίδοση σε σχέση με αυτήν του ημιτελικού, κατά 50’’ ! Στο αγώνισμα έλαβαν μέρος συνολικά 15 αθλητές.
Η Ελένη Μπαρτζίλα, προκρίθηκε και εκείνη στους τελικούς των δύο αγωνισμάτων που είχε δηλωθεί για να συμμετάσχει. Στο μονοθέσιο καγιάκ 500μ παγκορασίδων, και σε σύνολο 15 αθλητριών, προκρίθηκε στον τελικό και κατέλαβε την 4η θέση με χρόνο 2’:33΄΄14.
Η ίδια αθλήτρια, στο μονοθέσιο καγιάκ 200μ παγκορασίδων, μεταξύ συνολικά 18 αθλητριών, προκρίθηκε στον τελικό και κατετάγη 7η με χρόνο 59΄΄66, 4΄΄ μακριά από τις θέσεις των μεταλλίων.
Ο μικρότερος αθλητής του ομίλου, Έκτορας Τσεκούρας, μόλις 8 ετών, αγωνίστηκε στο μονοθέσιο καγιάκ της κατηγορίας προ αγωνιστική αγοριών 200μ, όπου μετά από τις φάσεις το προκριματικού και του ημιτελικού, και σε σύνολο 33 αντιπάλων του, πέρασε στον τελικό και κατέκτησε την 5ηθέση με τον αξιοπρεπέστατο χρόνο 1’:15΄΄18.
Στα αγωνίσματα μονοθέσιο καγιάκ 200 και 500μ, της κατηγορίας κορασίδων αρχαρίων, συμμετείχε η αθλήτρια του ΝΑΟΣ Γυάλας Αθηνά Πανούσου. Έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς των αγωνισμάτων της αντιμετωπίζοντας 24 αντίπαλες αθλήτριες στο πρώτο αγώνισμα και 17 στο δεύτερο. Η αγωνιστική προσπάθεια και αυτής της αθλήτριας της Γυάλας ήταν αξιοπρεπής, και αποκόμισε σημαντική αγωνιστική εμπειρία, χρήσιμη για τις μελλοντικές αγωνιστικές της υποχρεώσεις.
 Στην τελική κατάταξη του πανελληνίου πρωταθλήματος, ο ΝΑΟΣ Γυάλας κατετάγη στην 9η θέση μεταξύ 21 σωματείων, με 96,5 βαθμούς !
Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες του ομίλου επέδειξαν υψηλό αγωνιστικό πνεύμα, γι’ αυτό και πέτυχαν αυτές τις σημαντικές διακρίσεις και όλοι είναι υπερήφανοι και ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα !
Οι αθλητές συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Πέτρο Μερκούρη και τον Προπονητή τους Αθ. Δ. Βιλλιώτη. Και οι δύο ήταν απολύτως ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα, καθώς οι κόποι, οι προσπάθειες, οι προσδοκίες και οι θυσίες όλων, αθλητών, Προέδρου, ΔΣ, προπονητού και γονέων ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο!