Καμπανάκι κινδύνου για τους παιδικούς σταθμούς από την ΚΕΔΕ: «Στον αέρα η λειτουργία τους»

Nα  ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις, σε παιδικούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούν να λειτουργήσει ζητά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η ΚΕΔΕ. Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, «το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας σε παιδικούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ είναι στον… αέρα….
Απαιτούμε αμέσως από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να εγκρίνει την ανανέωση όλων των θέσεων εργασίας, ώστε ως τα μέσα Σεπτεμβρίου -γιατί είναι μάλλον αδύνατον να τα καταφέρουν ως τις αρχές του επόμενου μήνα- να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες ενέργειες και όλες οι θέσεις του προσωπικού να είναι νόμιμες, εγκεκριμένες και συμβασιοποιημένες», τονίζει στη δήλωση του ο κ. Δανιηλίδης.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι αν και η σχετική διαδικασία ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, το υπουργείο Εσωτερικών, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κωλυσιεργεί επικίνδυνα, δεδομένου ότι όλες οι παραπάνω δομές που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ έχουν συμβατική υποχρέωση να λειτουργούν και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους.
«Σε αντίθετη περίπτωση», τονίζει, «κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα η λειτουργία όλων αυτών των άκρως σημαντικών δομών φιλοξενίας, φροντίδας, επιμόρφωσης, πολιτισμού, αθλητισμού και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία, αφού είναι αδύνατον να λειτουργήσουν αποτελεσματικά με ελλιπές προσωπικό».
Παράλληλα, εκφράζει την αρνητική του έκπληξη, σημειώνοντας ότι: «Ενώ από τις αρχές του καλοκαιριού ως Διοικητικό Συμβούλιο και Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ με επιστολές και προφορικές προειδοποιήσεις είχαμε επιστήσει την προσοχή των συναρμόδιων κυβερνητικών στελεχών στην αναγκαιότητα έγκαιρης έκδοσης των απαραίτητων πράξεων υπουργικού συμβουλίου και των υπουργικών αποφάσεων, φθάσαμε πάλι στο… παρά πέντε να αγωνιούμε και να ανησυχούμε τόσο για το μέλλον των δομών, όσο βεβαίως και των εργαζομένων σε αυτές. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρέπει να δράσει αμέσως», καθιστά σαφές ο Σίμος Δανιηλίδης, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι «το παραπάνω πρόγραμμα όχι μόνο δεν επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ τον κρατικό και τους δημοτικούς προϋπολογισμούς, αλλά συμβάλλει καθοριστικά στη μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας για την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, γεγονός που αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για την άμεση κινητοποίηση του υπουργείου»