Η επιτυχία σας επιτυχία όλων μας



Αύριο μια νέα σελίδα ανοίγει για το νησί. Νομοτελειακά η αλλαγή φέρνει το καινούριο και το νέο  ως εκ τούτου φέρνει την ελπίδα. Όμως οι γιορτές και τα πανηγύρια διαρκούν λίγο όσο  ευχάριστα και αν είναι και από Δευτέρα η νέα δήμαρχος θα έρθει αντιμέτωπη με τα προβλήματα για τα οποία οι κάτοικοι του νησιού την έκριναν αξιότερη για  να τα λύσει.

Η άστοχη  όπως τελικά αποδείχθηκε απόφαση της κυβέρνησης  οι νέες δημοτικές αρχές να αναλάβουν καθήκοντα 3,5 μήνες  από τις εκλογές   λόγω της απογοήτευσης και της έλλειψης κινήτρου των  απερχόμενων δημοτικών αρχών συσσώρευσε επιπλέον προβλήματα  δυσχέρανε  την διοίκηση και πάγωσε τις αποφάσεις.


Πέρα από όλα αυτά η νέα δημοτική αρχή θα κριθεί για αυτά που θα κάνει ανεξάρτητα των εμποδίων και ελπίζουμε η νέα δήμαρχος να δείξει πολιτικό θάρρος και να προχωρήσει μπροστά χωρίς να κρυφτεί πίσω από το ξεφτισμένο επιχείρημα της "καμένης γης".

Μέσα από τη συνεχή παρουσία των  έξι χρόνων στην ειδησεογραφία του νησιού  καθώς και   από τα σχόλια των αναγνωστών θεωρούμε ότι τα  θέματα για τα οποία  η κα. Νάνου πρέπει να επιληφθεί άμεσα είναι τα εξής: α) το θέμα των δρόμων που στο σύνολο τους είναι σε άθλια κατάσταση β) το θέμα των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης γ) η ολοκλήρωση της αποχέτευσης στη Σαλαμίνα και επιτάχυνση των εργασιών στα Αμπελάκια - Σελήνια  δ) να μπει φρένο στην περιβαλλοντική υποβάθμιση του νησιού από ναυπηγεία  λατομεία κ.α. ε) η θωράκιση του νησιού έναντι των σχεδίων επέκτασης του ΟΛΠ αφού εάν μεγάλο μέρος της Κυνόσουρας του ανήκει στ) κάλεσμα όλων των φορέων και διεξοδική συζήτηση ώστε να προκύψει ενιαία στάση στο θέμα της γέφυρας ζ) συντήρηση και βελτίωση των υπαρχουσών δομών όπως σχολεία, γήπεδα υπηρεσίες και η) επιστροφή στο νησί υπηρεσιών που απομακρύνθηκαν όπως εφορία, ΟΤΕ κ.α.

Εκτός όμως όσον αναφέρθηκαν η νέα δημοτική αρχή οφείλει να διαχειριστεί τα οικονομικά του δήμου με την μέγιστη διαφάνεια να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έμψυχο δυναμικό και να επαναφέρει τον πολιτικό πολιτισμό στα δημοτικά συμβούλια και στις επιτροπές του δήμου που το τελευταίο διάστημα με ευθύνη όλων είχε εκλείψει.

Ευχόμαστε στη νέα Δήμαρχο καλή επιτυχία δύναμη και υπομονή αφού η δική της επιτυχία θα ωφελήσει το νησί.