Τα "πάνω-κάτω" φέρνει το «Κίνημα Ανατροπής για την Αυτοδιοίκηση» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση των Δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας, που έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στο «Κίνημα Ανατροπής για την Αυτοδιοίκηση» πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του επικεφαλής του Κινήματος, Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, του υποψήφιου για την Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρου Κυρίζογλου και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η οργανωτική συγκρότηση του Κινήματος ενόψει των αρχαιρεσιών για την Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας και την Κ.Ε.Δ.Ε.
Στη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκαν πολλά ζητήματα, που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση και αναπτύχθηκε το μανιφέστο του Κινήματος, θέτοντας ως προτεραιότητες:

1. Την διασφάλιση της οικονομικής ανεξαρτησίας των Ο.Τ.Α.
2. Τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού πλαισίου για τους Ο.Τ.Α., με συμμετοχή στις αποφάσεις, που αφορούν στη διαχείριση του ΕΣΠΑ, αλλά και στους πόρους του «Πράσινου Ταμείου».
3. Την ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης μέσα από την προωθούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση.
4. Την κατοχύρωση νέων ρόλων και αρμοδιοτήτων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.
Επίσης, συστήθηκε «Επιτροπή Διεκδίκησης του Κινήματος», με κύριο αντικείμενο την πραγματοποίηση σειράς επαφών με τους Υπουργούς της Κυβέρνησης για τα επείγοντα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση.
Για το σκοπό αυτό, την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματισθεί συνάντηση της Επιτροπής με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο.
Παράλληλα, αποφασίστηκε να είναι υποψήφιος για την Προεδρεία της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος σε δηλώσεις του, εξέφρασε την εκτίμηση και τη στήριξη του στο πρόσωπο του κ. Γιώργου Πατούλη, ως επικεφαλής του «Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» και υποψήφιος για την Προεδρεία της Κ.Ε.Δ.Ε., υπογραμμίζοντας: «Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για την Αυτοδιοικητική Ανατροπή και είμαι πολύ αισιόδοξος για τη νίκη, τόσο στην Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και στην Κ.Ε.Δ.Ε.».
Ο επικεφαλής του «Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σε δηλώσεις του, τόνισε:
«Οργώνουμε όλη την Ελλάδα, ώστε να πετύχουμε πέρα από Κόμματα την αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης και των αιρετών που την υπηρετούν μέσα από το "Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση".
Ευχαριστώ τον κ. Λάζαρο Κυρίζογλου για τη δημόσια στήριξη του και μαζί θα προχωρήσουμε να κάνουμε τα οράματα της Αυτοδιοίκησης το επόμενο διάστημα πραγματικότητα, μέσα από την διεκδίκηση των Π.Ε.Δ. και της Κ.Ε.Δ.Ε. στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες».  
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Δήμαρχοι από τους Δήμους:
Αμφίπολης: Κωνσταντίνος Μελίτος
Αλμωπίας: Δημήτριος Μπίνος
Δέλτα: Ευθύμιος Φωτόπουλος
Έδεσσας: Δημήτριος Γιάννου
Κασσάνδρας: Βασίλειος Κυρίτσης
Κατερίνης: Σάββας Χιονίδης
Κορδελιού - Ευόσμου: Πέτρος Σούλας
Λαγκαδά: Ιωάννης Καραγιάννης
Παιονίας: Χρήστος Γκουντενούδης
Παύλου Μελά: Δημήτριος Δεμουρτζίδης
Πέλλας: Γρηγόριος Στάμκος
Πολυγύρου: Αστέριος Ζωγράφος
Πυλαίας Χορτιάτη: Ιγνάτιος Καιτετζίδης
Σιθωνίας: Ιωάννης Τζίτζιος. 
πηγή: epoli.gr