«ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 2014»

«Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνος 2014». Αγώνας ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης, τιμή στην επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος. 
Το Σαββατοκύριακο 27, 28 Σεπτεμβρίου, ο ΝΟΒΣ διοργάνωσε για Πέμπτη συνεχή χρονιά, τον αγώνα. Οι δυσμενείς προγνώσεις για τις καιρικές συνθήκες του Σαββατοκύριακου (βροχές, θυελλώδεις άνεμοι) απέτρεψαν τους μισούς ιστιοπλόους από τους δηλώσαντες συμμετοχή, να εκκινήσουν τον αγώνα.



Οι θαρραλέοι όμως αποζημιώθηκαν από τον καιρό που τελικά επικράτησε και συνέβαλλε στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Στην πρώτη Ιστιοδρομία του Σαββάτου Φάληρο – Σαλαμίνα τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Κατηγορία CLUB I
ΑΛΜΥΡΑ του Ν. Ο. Μεθάνων «Νηρηΐς» με κυβερνήτη τον Ε. Καντζαβέλο
ΑΦΡΟΕΣΣΑ του Ν. Α. Ο. Βούλας με κυβερνήτη τον  Κ. Γκρέτσο
ΣΑΓΗΝΗ του Ν.Α.Ο.Ε.Φ. με κυβερνήτη τον Δ. Λύτρα

Κατηγορία CLUB II
KALHUA του Ν. Ο. Τζιτζιφιών Καλλιθέας με κυβερνήτη τον Ν. Παξιμαδά.
MARESI του N. O. B. Σαλαμίνας με κυβερνήτη τον Γ. Ανδρέου και πλήρωμα τους αθλητές του ΝΟΒΣ Δ. Χατζή, Δ. Δηλαβέρη, Ελένη Γενικαλιώτη, 
PERAMARE του Ν. Α. Ο. Περάματος με κυβερνήτη τον Ε. Σκοπελίτη

Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου το βράδυ στις 21:00 έγινε η απονομή επάθλων της 1ης Ιστιοδρομίας στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΣ στο λιμάνι της Σαλαμίνας, σε λιτή γιορτή. Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο νέος Πρόεδρος του ΔΛΤΣ κ. Λένης Ιωάννης ως εκπρόσωπος της κας Δημάρχου, η Διοικητής του Γ΄Λ/Τ Σαλαμίνος Υπχος Λ.Σ. Τσάλη Αικατερίνη, η Δημοτική Σύμβουλος κα Αναστασία Μακρή – Τοπούζογλου και ο Τοπικός Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνος κ. Γεώργιος Κιαμίλης. Οι Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας με επικεφαλής των Γραμματέα Γιάννη Γαβρίλη και το «ΚΥΧΡΕΑΣ web radio» με τον μουσικό παραγωγό Νίκο Γιαννόπουλο συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, στους οποίους εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες.
Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στις 11:00 δόθηκε η εκκίνηση της δεύτερης ιστιοδρομίας Σαλαμίνα – Φάληρο έξω από την είσοδο του λιμανιού της Σαλαμίνας. Τα σκάφη τερμάτισαν στο Φάληρο μετά από μια γρήγορη κούρσα.