Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος παράρτημα Σαλαμίνας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος συνοδευόμενο από την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Κα Φωτεινή Βιλλιώτη και την Εκπαιδευτικό Κα Βασιλική Καλογήρου επισκέφθηκε την Νέα Δήμαρχο Σαλαμίνας Κα Ρούλα Νάννου που είναι και μέλος της Εταιρείας μας και αφού της ευχήθηκε Καλή Επιτυχία στο έργο της εξέθεσε τους στόχους του για το προσεχές μέλλον.

Μεταξύ των άλλων συζητηθήκαν η παραχώρηση της αίθουσας << Δ. Μπόγρης>> για την συνέχιση των Μαθημάτων Λαϊκής Αστρονομίας που παραδίδονται Δωρεάν από το Παράρτημα Σαλαμίνας κάθε Σάββατο από τον Οκτώβριο έως και τον Μάιο.
Η προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στην Εκπαίδευση όσον αφορά το μάθημα  της Αστρονομίας αφού η απόφαση των << Σοφών >> του Υπουργείου Παιδείας να σταματήσει την διαδικασία των Projects στα μαθήματα των Φυσικών Επιστημών πλήττει ακόμα μια φορά το πολύπαθο μάθημα της Αστρονομίας. ( Διαβάστε την ανακοίνωση της Εταιρείας που ακολουθεί ).
Τέλος συζητήθηκε η προσπάθεια που κάνει το Παράρτημα μας για την  Δημιουργία Δημοτικού Αστεροσκοπείου και τα περαιτέρω βήματα για την υλοποίηση του. Στην συνάντηση παρευρέθησαν  ο Κος Νίκος Αγαπίου Αντιδήμαρχος και ο Κος Γιάννης Λένης Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας.
Ευχαριστούμε την Κα Δήμαρχο για την θερμή υποδοχή και την προσεκτική ακρόαση.
Ευχόμεθα η συνεργασία με την νέα Δημοτική Αρχή να είναι αγαστή προωθώντας από κοινού στην Νέα Γενιά τις αξίες που πηγάζουν από την Υπέρσεμνη Επιστήμης της Αστρονομίας.


                                                   Με Τιμή
                                                   Το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΤΑΜΙΑΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ . ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ             Θ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ               Σ . ΡΑΠΤΗΣ