Συνέχεια της κόντρας Μητσοτάκη - Δούρου

Σαφές μήνυμα προς τη Ρένα Δούρου αλλά και τους δημάρχους που αρνήθηκαν τον έλεγχο για την μετατροπή συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, έστειλε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είπε ότι θα διαβιβάσει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμανη, τις υποθέσεις αυτές.

Οι εκθέσεις αφορούν τους Δήμους Χαλανδρίου, Λάρισας, Νίκαιας, Πάτρας και Ζωγράφου, όπου απαγορεύθηκε στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης να ελέγξουν τα πιστοποιητικά για τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να αφήνει να εννοηθεί πως όσοι αιρετοί εμποδίσουν τον έλεγχο θα είναι αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" επέκρινε εκ νέου τη νέα περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου που αρνήθηκε τον έλεγχο λέγοντας με νόημα ότι "η νομιμότητα δεν είναι α λα καρτ", πως "νομιμότητα είναι να εφαρμόζεις τους ψηφισμένους νόμους της Βουλής", ενώ σημείωσε πως όταν εκλέγεται κάποιος σε μια θέση ευθύνης, πρέπει να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του αξιώματός του.
Το γάντι σήκωσε η περιφερειάρχης Αττικής και μέσω κύκλων της απέκλεισε τον επανέλεγχο των πιστοποιητικών, υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία γι' αυτές τις συμβάσεις έχει κριθεί θετικά και αμετάκλητα από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της χώρας.
"Κατόπιν όλων αυτών, ποιος τηρεί τη νομιμότητα; Και ποιος επιχειρεί νομικούς ακροβατισμούς χωρίς έρμα, που συνιστούν παραβίαση του Συντάγματος σε ό,τι αφορά π.χ τον 'επανέλεγχο'; Ποιος είναι επικίνδυνος για τη χώρα;" λένε κύκλοι της Ρένας Δούρου.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν αμφισβητεί τη διαδικασία που ενέκριναν και τα ανώτατα δικαστήρια της χώρα, αλλά ότι σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν πλαστά πιστοποιητικά για να μονιμοποιηθούν υπάλληλοι, σε βάρος άλλων.
Εν τω μεταξύ, σκληρή κριτική στη Ρένα Δούρου και την στάση που κρατούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας όχι στον επανέλεγχο των πιστοποιητικών άσκησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
"Η παρέα των προσώπων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με ανθρώπους του παλιού συστήματος του ΠΑΣΟΚ έχει αλλοιώσει τα αριστερά τους αντανακλαστικά. Η η κ. Δούρου και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να πρωταγωνιστούν στον έλεγχο των πλαστών πιστοποιητικών" είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Το μεσημέρι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση ενώ σε νομοσχέδιο του υπουργείου του, κατάθεσε διάταξη με την οποία καθιερώνεται ο αυτεπάγγελτος έλεγχος της γνησιότητας των δικαιολογητικών των υπαλλήλων με αφορμή μετάταξη ή παραίτηση τους από την υπηρεσία.
πηγή: mega.gr