Ποιους δημάρχους στέλνει στον εισαγγελέα ο Μητσοτάκης – Κανένας «γαλάζιος» στη λίστα

 Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι για πέντε δήμους θα στείλει ως οφείλει, τις σχετικές εκθέσεις των επιθεωρητών στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ευελπιστώντας ότι θα παρέμβει.

Τους δημάρχους Χαλανδρίου, Λάρισας, Πάτρας, Νίκαιας-Ρέντη και Ζωγράφου που δεν επέτρεψαν την είσοδο στους Επιθεωρητές Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) για τον επανέλεγχο των συμβάσεων, βάζει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr ,  στο στόχαστρο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πρόκειται για μήνυμα και στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου η οποία επίσης αρνείται των επανέλεγχο των συμβάσεων τονίζοντας ότι  «η νέα περιφερειακή αρχή τηρεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ τη νομιμότητα σε ό,τι αφορά τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, που στην πραγματικότητα είναι επαναπροσδιορισμός των κριτηρίων των συμβάσεων. Το υπουργείο ακυρώνει ουσιαστικά το ΠΔ 164/2004, το οποίο έχει κριθεί θετικά από: ΣτΕ, Άρειο Πάγο, Ελεγκτικό Συνέδριο, και δίνει στο ΑΣΕΠ τον κεντρικό ρόλο του ελέγχου. Εχει επίσης επιβεβαιωθεί αμετάκλητα και με δύναμη δεδικασμένου και από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2006 Ποιος τηρεί τη νομιμότητα και ποιος όχι;», προσθέτει. Μάλιστα, μετά την ευρεία πλειοψηφία με την οποία ελήφθη η απόφαση τόσο για τον επανέλεγχο των συμβάσεων όσο και για την αξιολόγηση μέσω ποσοστόσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η κ. Δούρου εμφανίζεται ενισχυμένη.
Να σημειωθεί ότι από τους πέντε δημάρχους που αρνήθηκαν τον έλεγχο μετά από σχετικές αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων:
-       Οι τρεις (Χαλανδρίου: Σίμος Ρούσσος, Λάρισας: Απόστολος Καλογιάννης και Ζωγράφου: Τίνα Καφατσάκη) εξελέγησαν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ
-       Ο ένας (Νίκαιας-Ρέντη: Γιώργος Ιωακειμίδης) προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ και
-       Ο τελευταίος (Πατρέων: Kώστας Πελετίδης) που εξελέγη με τη σημαία του ΚΚΕ.
Δηλαδή, κανείς «γαλάζιος», καθώς οι δήμαρχοι της ΝΔ στην μεγάλη τους πλειοψηφία δεν αρνούνται ούτε την αξιολόγηση ούτε τον επανέλεγχο των συμβάσεων.