Λαογραφικό Μουσείο - Ιστορία πολιτικού ρεβανσισμού;

Η έντονη πολιτική αντιπαράθεση στην προεκλογική περίοδο μετεκλογικά παρήγαγε τον πολιτικό ρεβανσισμό με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Λαογραφικό Μουσείο. Η αποπομπή του Φ. Καπαραλιώτη είναι αδικαιολόγητη για όποιον έστω και λίγο έχει παρακολουθήσει την ιστορία δημιουργίας αυτού του μουσείου. 

Ενδεικτικό της τεράστιας προσωπικής προσπάθειας του κ. Καπαραλιώτη είναι το σχόλιο της ίδιας της κα. Μαρίας Λένη – Αποστολίδου σε ανάρτηση με τίτλο «Ημερίδα για την ναυμαχία της Σαλαμίνας». Η κα. Αποστολίδου αναφέρει μιλώντας για τον σύζυγο της ότι «…αιτία στάθηκε ότι πηγαίνοντας να συναντήσει κάποιον αρμόδιο για να συζητήσει για την προσφορά του , θέμα τύχης, συνάντησε τον κ. Φάνη Καπαραλιώτη. Όταν είδε το μεράκι και τον αγώνα που έδινε για να στήσει το μουσείο επί 15 χρόνια και με θητείες πολλών δημάρχων ενθουσιάστηκε. Γιατί ο κ. Φάνης δεν εποφθαλμιά κάτι, αλλά το κάνει από αγάπη για τον τόπο του…»  



Ο πολιτικός ρεβανσισμός στην περίπτωση του λαογραφικού μουσείου εκφράστηκε με το χειρότερο τρόπο όταν  οι νέοι κάτοικοι του δημαρχικού μεγάρου θέλοντας να κάνουν δήλωση προθέσεων άλλαξαν τα κλειδιά του μουσείου χωρίς κανένας να ειδοποιήσει τον κ. Καπαραλιώτη.

Ο νέος υπεύθυνος του μουσείου μπορεί να αποδειχθεί ισάξιος ή και καλύτερος του κ. Καπαραλιώτη όμως η πείρα  και η βοήθεια που θα μπορούσε να προσφέρει  είναι πέρα κάθε αμφισβήτησης.
Τι οδήγησε την κα. Νάννου να πάρει αυτή την απόφαση, που ίσως  ικανοποίησε όσους πρωταγωνίστησαν της έντονης προεκλογικής περιόδου αλλά δυσαρέστησε σίγουρα τους πολίτες της Σαλαμίνας που στο σύνολό τους αναγνώριζαν το έργο του κ. Καπαραλιώτη;

Οι δήμαρχοι έρχονται και παρέρχονται το ίδιο και οι άνθρωποι, τα έργα τους όμως και η προσφορά του καθενός μένει και είναι καλό μέσα στο πνεύμα της συνέχειας οι νέοι και όχι μόνο ηλικιακά αλλά και οι νεοδιορισμένοι σε θέσεις και αξιώματα να υποστηρίζουν αυτή τη συνέχεια. Άνθρωποι με ιδέες και διάθεση υπάρχουν σε όλες τους συνδυασμούς και σε όλους τους χώρους και αν η κα. Νάννου θέλει να είναι μια πετυχημένη δήμαρχος πρέπει να τους αξιοποιήσει όλους.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο κ. Παρθένης με κείμενο του στην εφημερίδα Νέα Σαλαμίνα και πιστεύουμε ότι η κα. Νάννου κάποια στιγμή θα απαντήσει και θα αιτιολογήσει την απόφασή της