Δεύτερο σεμινάριο ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014, το δεύτερο σεμινάριο ναυαγοσωστικής κατάρτισης που οργανώθηκε στην Σαλαμίνα, από τον “Όμιλο Φίλων του Δάσους Σαλαμίνας” και τις “Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας”, για τα μέλη των δύο εθελοντικών ομάδων.
Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014 και αφορούσε διάσωση ατόμων σε κίνδυνο, στο θαλάσσιο περιβάλλον. Το δεύτερο σεμινάριο, που έγινε την περασμένη Κυριακή, αφορούσε διάσωση σε περιβάλλον γλυκού νερού (λίμνες, πισίνες, δεξαμενές  κλπ) και πραγματοποιήθηκε στην πισίνα του ξενοδοχείου “Melina Resort”, στην Λεωφόρο Αιαντείου 386 (9η στάση), που παραχωρήθηκε ευγενώς για το σκοπό αυτό.



Το σεμινάριο άρχισε με το θεωρητικό μέρος, με ανάλυση στους κινδύνους του υγρού περιβάλλοντος, τους τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης ανθρώπων σε κίνδυνο και τις  τεχνικές διάσωσης μέσα στο νερό.
Στην συνέχεια, έγινε το πρακτικό μέρος, μέσα στην πισίνα, όπου οι εκπαιδευτές του “Ομίλου Φίλων του Δάσους Σαλαμίνας”, Αντώνης Παπαλεξάνδρου (συντονιστής της ομάδας ΟΦΔ Σαλαμίνας & εκπαιδευτής Α’ Βοηθειών), Νίκος Χατζόβουλος (διασώστης μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας), και Θόδωρος Κατσαρός (διασώστης δυτών PADI & εκπαιδευτής Α’ Βοηθειών) επέδειξαν στα εκπαιδευόμενα μέλη των δύο ομάδων, τις τεχνικές διάσωσης μέσα στο νερό ώστε να εμπεδωθεί η ναυαγοσωστική τεχνική από όλους.
Τα μέλη των δύο εθελοντικών ομάδων ευχαριστούν θερμά το ξενοδοχείο “Melina Resort” για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του.