Μπαράζ αντιφασιστικών διαδηλώσεων για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο αντιφασιστικός Σεπτέμβρης καθώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Προγραμματίζονται μεγάλες διαδηλώσεις και συναυλίες αύριο Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι και την Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη στο Σύνταγμα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έξω από ελληνικές πρεσβείες, όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό πρόγραμμα.

Στις 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι στις 6μμ στον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, θα πραγματοποιηθεί Παναττικό συλλαλητήριο και θα γίνει πορεία που θα πλημμυρίσει τους δρόμους με χιλιάδες κόσμου. Στις 3μμ, η κίνηση ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, οι φίλοι και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα θα προχωρήσουν σε αποκαλυπτήρια μνημείου στη Π.Τσαλδάρη 60 και αμέσως μετα στις 4μμ πραγματοποιούνκαλλιτεχνική εκδήλωση.
Μάλιστα, ετοιμάζονται να βαδίσουν προς την Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στο Κορυδαλλό όπου θα αφήσουν χιλιάδες μπαλόνια να πετάξουν στον ουρανό.
Στις 19 Σεπτέμβρη η κίνηση ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ οργανώνει μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα στις 5μμ.
Στο κάλεσμα των διοργανωτών αναφέρεται ότι: "Απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης και αποφασιστικής δράσης ώστε να εμποδίσουμε τα σχέδια που εξυφαίνει η κυβέρνηση προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα μέσω της αλλαγής του Ποινικού Κώδικα.
Τα τάγματα εφόδου, όπως αυτό του Ρουπακιά, που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, ήταν ενταγμένα στη δομή τρόμου των νεοναζί προκειμένου να τσακιστεί η αντίσταση για λογαριασμό των επιχειρηματιών, των εφοπλιστών και των Τραπεζιτών. Είναι οι ίδιοι που επιχείρησαν να διαλύσουν τα συνδικάτα στη Ζώνη με την επίθεση κατά των μελών του ΠΑΜΕ.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη ΝΔ των Μπαλτάκων να παίζει παιχνίδια στη Βουλή με τα κουκιά των νεοναζί βουλευτών προκειμένου να εκλεγεί πρόσεδρος της Δημοκρατίας και να συνεχίσει τις επιθέσεις με τα Μνημόνια της φτώχειας και της ανεργίας. Συλλαλητήρια στις 18 Σεπτέμβρη, ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο Παύλος ζει".
Δείτε ΕΔΩ το πλήρες πρόγραμμα.
* Στο μεταξύ παράταση, για ακόμη ένα εξάμηνο, της προσωρινής κράτησης του Γιώργου Ρουπακιά, του χρυσαυγίτη που σκότωσε πριν από ένα χρόνο τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι, διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.
* Ταμίας στην τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια ήταν ο φονιάς του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος επιχείρησε να εμφανιστεί ενώπιον δικαιοσύνης και κοινής γνώμης ότι δεν είχε ιδαίτερους δεσμούς με την οργάνωση. Ένα – ένα τα ντοκουμέντα, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά απλό μέλος ήταν ο Ρουπακιάς.
* Ηχητικό ντοκουμέντο δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες με το οποίο ο προφυλακισμενός βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγός αποκαλύπτεται να ομολογεί ότι ήταν ο οργανωτής της επίθεσης στο ΠΑΜΕ στις 12/09/2013 (έναν χρόνο από σήμερα) στο Πέραμα. Η δολοφονική επιδρομή έγινε λίγες μόλις ημέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά.
* Σε ένα σκληρό ματς μετάθεσης ευθυνών “όλων εναντίον όλων”, επιδίδονται υψηλά και μεσαία “στελέχη” των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Μήνυση για τη διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Σταύρου, σε βάρος του αρχηγού του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, καθώς και των διαχειριστών της επίσημης διαδικτυακής σελίδας της Χρυσής Αυγής.

πηγη: enet.gr