Ρένα Δούρου: «"Ναι" στους ελέγχους, "όχι" στην αξιολόγηση»

Ιδιαίτερα επικριτική εμφανίστηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μιλώντας, πριν από λίγη ώρα, για το θέμα των προσλήψεων στο Δημόσιο με πλαστά πτυχία, κατηγορώντας την Κυβέρνηση για εκστρατεία ψεύδους και παραπληροφόρησης, «με σκοπό να δημιουργηθούν δεξαμενές απολύσεων» όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Τα τελευταία 24ωρα γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς εκστρατείας ψεύδους και παραπληροφόρησης από την πλευρά της Κυβέρνησης. 
Ο στόχος είναι σαφής: Να εμφανιστούμε όλοι όσοι υποστηρίζουμε και εργαζόμαστε ώστε να αποκτήσουμε έναν ισχυρό, σύγχρονο και αξιοκρατικό δημόσιο τομέα, ως φαύλοι, που καλύπτουμε παρανομίες και πλαστά πτυχία» τόνισε συγκεκριμένα, για να προσθέσει επί του θέματος: 
«Καλώ από αυτό το βήμα να μου φέρουν ένα συγκεκριμένο παράδειγμα δήλωσής μου, με την οποία να υποστηρίζω την κάλυψη ή το κουκούλωμα περιπτώσεων πλαστών πτυχίων. Δεν θα βρουν. Γιατί δεν υπάρχει. Η θέση μου ήταν και είναι κρυστάλλινη: Μηδενική ανοχή στους κατόχους πλαστών πτυχίων».
Για το θέμα της αξιολόγησης, η Περιφερειάρχης Αττικής είπε:
«Η περιβόητη "αξιολόγηση", μέσα σε εισαγωγικά βέβαια, γιατί μόνο πραγματική αξιολόγηση δεν είναι, αφού αποτελεί άρνηση της ίδιας της έννοιας. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το έχουν διαπιστώσει έγκριτα όργανα όπως, μεταξύ άλλων, η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, η Ένωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. 
Η αυθαίρετη ποσόστωση του 15%, ένα σύστημα που ακόμη και παγκοσμίου εμβέλειας ιδιωτικές εταιρίες έχουν πια εγκαταλείψει, είναι το "όχημα" για την αποδυνάμωση ενός ήδη υποστελεχωμένου Δημοσίου.
Το διαπιστώνουμε άλλωστε καθημερινά. Στα άδεια γραφεία με τους ελάχιστους υπαλλήλους και την ανύπαρκτη εξυπηρέτηση. 
Δεν μιλάμε λοιπόν για "αξιολόγηση", αλλά για απαξίωση και υποστελέχωση. Και αυτήν την απορρίπτουμε κατηγορηματικά», για να προσθέσει, αναφερόμενη στην Περιφέρειά της: 
«Η νέα Περιφερειακή Αρχή αναλαμβάνει την ευθύνη της προστασίας της αξιοπρεπούς εργασίας στην Αττική.
Αναλαμβάνει την ευθύνη της εύρυθμης, ως εκ του νόμου οφείλει, λειτουργίας των Υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Για αυτό και δίνει εντολή σε όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο, που να αφορά επιμερισμό ποσοστώσεων ή να συμβάλλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε ένα σύστημα "αξιολόγησης" επιζήμιο για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου και των Υπηρεσιών του, σε βάρος της εξυπηρέτησης του πολίτη.
Εν τω μεταξύ, οι έλεγχοι για οποιεσδήποτε παρανομίες, σε ό,τι μας αφορά, θα ενταθούν. Γιατί όπως σας είχαμε προειδοποιήσει προεκλογικά, εμείς θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα».