Γ. Σγουρός: «Καρφιά» για τη στάση της Ρ. Δούρου στις εκλογές της ΕΝΠΕ

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας προεξάρχουσας της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, σχετικά με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου, ο Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

«Όταν η κυρία Δούρου  είδε ότι δεν της «βγαίνουν» τα κομματικά «κουκιά» για τη θέση του Προέδρου της ΕΝΠΕ  που επιθυμούσε, τα  μάζεψε και έφυγε από τη διαδικασία….
Και φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, έβγαλε και μια ανακοίνωση να καταγγείλει όλη την Αυτοδιοίκηση ότι «συνωμοτεί» εναντίον της…!!!!!
Θυμήθηκε δηλαδή, τις δημοκρατικές διαδικασίες, τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του θεσμού και την πλουραλιστική εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων.
Ποιος; Η κυρία Δούρου και η παράταξή της, που κατέβηκαν σε αυτοδιοικητικές εκλογές κρατώντας την κομματική τους σημαία, με την υπεροψία του αλαζόνα που θεωρεί ότι το όποιο αξίωμα του ανήκει δικαιωματικά…
Και φυσικά, όταν δεν πετυχαίνει το στόχο, πάντα εφευρίσκεται ένας εχθρός, πάντα φταίνε οι άλλοι, οι κακοί, οι μνημονιακοί κ.λ.π.  Γνωστή τακτική….
Αυτή άλλωστε είναι  η διχαστική λογική που θέλησε να επιβάλλει και στην ΕΝΠΕ αλλά απέτυχε.
Εμείς τον ακομμάτιστο και αυτοδιοικητικό μας ρόλο τον αποδείξαμε με τη λειτουργία μας  4 χρόνια ως διοικητικό συμβούλιο στην ΕΝΠΕ με εμένα ως Πρόεδρο και τον κύριο Αγοραστό ως Αντιπρόεδρο.
Χθες η κυρία Δούρου απέδειξε και αυτή το δικό της σκληρό κομματικό πρόσωπο, που δυστυχώς καταρρίπτει και το προσωπείο της, απαλλαγμένης από τις παλαιοκομματικές αγκυλώσεις του χθες, υποψηφιότητας που ήθελε να προβάλλει».