Το «Πρώτο Θέμα» επιτίθεται στη Ρένα Δούρου για τις καθαρίστριες – Τι απαντά η ίδια

Σφοδρή επίθεση κατά της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου εξαπολύει το «Πρώτο Θέμα» με αφορμή εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής να κατακυρωθεί διαγωνισμός που είχε ξεκινήσει επί διοίκησης Σγουρού, για την καθαριότητα των κτηρίων του κεντρικού τομέα (δηλαδή, της παλιάς Νομαρχίας Αθηνών) της Περιφέρειας   σε ιδιωτική εταιρεία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα που δημοσιεύει και τη σχετική εισήγηση η νέα περιφερειάρχης ενώ «αλυσοδέθηκε με τις καθαρίστριες στον προεκλογικό της αγώνα, σήμερα αρνείται να τις προσλάβει στην Περιφέρεια και  προτιμά εταιρεία καθαρισμού!». Προσθέτει δε στον πηχιαίο τίτλο του πρώτου θέματος της εφημερίδας: «Άλλο Δούρου και άλλο Κουμουνδούρου – Καθάρισε τις καθαρίστριες και βάζει ιδιώτες»
Σύμφωνα με την εφημερίδα «η κυρία Δούρου έβαλε στο ράφι τις προεκλογικές αλλά και τις μετεκλογικές δηλώσεις υπέρ των καθαριστριών και αποφάσισε να υλοποιήσει τον προγραμματισμό της προηγούμενης διοίκησης του κ. Γιάννη Σγουρού, η οποία προκήρυξε αρχικά τον διαγωνισμό για την καθαριότητα των κτηρίων υπό την ασφυκτική πίεση που της άσκησαν η κυβέρνηση και η τρόικα, οι οποίες δεν ήθελαν εκείνη την περίοδο να εγκρίνουν προσλήψεις».
Τι απαντά η Περιφέρεια Αττικής
Να σημειωθεί πάντως, ότι, καθώς ακόμη δεν υπάρχει επίσημη απάντηση από την Περιφέρεια Αττικής και, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αυτό πιθανότατα θα γίνει αύριο καθώς σήμερα η βασική ενασχόληση είναι η καταγραφή των πλημμυροπαθών,  πηγές της περιφέρειας που μίλησαν στην ιστοσελίδα έλεγαν:
-Πρώτον, ότι η κ. Δούρου ουδέποποτε είπε ότι θα προσλάβει τις καθαρίστριες στην Περιφέρεια Αττικής
-Δεύτερον, ότι πρόκειται για εισήγηση και όχι απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής σε σχέση με τον διαγωνισμό
Απέδιδαν, δε, το δημοσίευμα σε αντιπερισπασμό λόγω της δύσκολης θέσης που έχει έρθει ο Γ. Σγουρός μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που αναδεικνύουν την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής.
Ο διαγωνισμός
Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», ο ανοιχτός μειοδοτικός διαγωνισμός ξεκίνησε προ μηνών από την προηγούμενη διοίκησης και κατακυρώθηκε στην εταιρεία FMS Facility Management Services A.E. τον περασμένο Μάρτιο. Ο προϋπολογισμός του έργου  ορίστηκε στις 677.000 ευρώ και κλήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν προσφορές με βάση συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μειοδότησε η παραπάνω εταιρεία η οποία προσέφερε 22.399 ευρώ το μήνα. Η σύμβαση είναι ετήσια με εξάμηνη προαίρεση-μπορεί, δηλαδή, να παραταθεί τελικά και να διαρκέσει ενάμιση χρόνο- και το ποσό φτάνει στο συνολικό ύψος των 403.168,38 ευρώ.