Μεγάλη απούσα από την ατζέντα Χατζηπέρου-Χρυσουλάκη...η Σαλαμίνα!


Το γεγονός ότι 2.500 χρόνια ιστορίας βγαίνουν στο σφυρί μάλλον δεν ενδιαφέρει κανέναν. Περιμένουμε μεγαλύτερη ευαισθησία για το θέμα της Κυνόσουρας και του Τύμβου των Σαλαμινομαχων τόσο από την κ. Χρυσουλάκη(αρχαιολόγο-διευθύντρια της ΚΣΤ' ΕΠΚΑ) όσο και από τον νεοεκλεγέντα με το ΣΥΡΙΖΑ Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηπέρο.

Στο παρακάτω δελτίο τύπου που μας εστάλει από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, όπως θα διαβάσετε, το μείζον θέμα του  Τύμβου δεν αναφέρεται πουθενά.

Να φανταστούμε, επειδή το θέμα από μόνο του είναι μεγίστης σημασίας, θα γίνει στο μέλλον ειδική συνάντηση μόνο για τον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο ζώνης Α;


Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στην αρχαιολογική υπηρεσία Πειραιά

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων  Παναγιώτη Χατζηπέρου με την Διευθύντρια της αρχαιολογικής υπηρεσίας Πειραιά κ. Χρυσουλάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της Περιφέρειας, όπως:
Η ανασκαφή του κάστρου των Αντικυθήρων
Το μουσείο της Χώρας Κυθήρων
Η δημιουργία του πρώτου επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου στην Παλαιόπολη Κυθήρων
Η απεμπλοκή της ανακατασκευής του τμήματος κεντρικού οδικού άξονα των Κυθήρων
Η επίσπευση των διαδικασιών για τον βιολογικό καθαρισμό των Σπετσών και του Πόρου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων εκφράζει την ικανοποίηση του για το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας, ενώ υπήρξε συμφωνία προκειμένου   εντός του μηνός Νοεμβρίου  να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών και της Τροιζηνίας.