ΝΑ.Ο.Σ ΓΥΑΛΑΣ : ΤΟ 2014 ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ !

 Εξαιρετική χρονιά αποδείχτηκε το 2014 για την αγωνιστική δραστηριότητα της ομάδας κανόε-καγιάκ του Ναυταθλητικού Ομίλου «Αγ. Νικόλαος» Γυάλας (ΑΝΣ) !

Συνολικά το σωματείο κατέκτησε από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις το 2014 οι οποίες ολοκληρώθηκαν πριν λίγες εβδομάδες, 32 μετάλλια, 16 χρυσά, 5 ασημένια και 11 χάλκινα, με 9 αθλητές διαφόρων ηλικιακών κατηγοριών. Οι αγώνες από του οποίους προήλθαν τα μετάλλια ήταν από όλους όσους συμμετείχε ο όμιλος, δηλαδή: Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανάπτυξης στο Μεσολλόγι, οι αγώνες σε Μέθανα, Σαλαμίνα και Χανιά και η σειρά αγώνων KAYAK GREECE 2014 σε Νεάπολη Λακωνίας, Γυάλα, Βουλιαγμένη και Χαλκίδα.

Κορυφαία επιτυχία της χρονιάς, αποτελεί η συμμετοχή της ομάδας καγιάκ του ομίλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης στο Μεσολόγγι τον περασμένο Αύγουστο, με σημαντικότερη τη κατάκτηση της θέσης του Πρωταθλητή Ελλάδος από τον αθλητή του ομίλου Αντώνη Κούκουρα, στο μονοθέσιο καγιάκ παμπαίδων 200μ, μεταξύ 27 αθλητών,. Ο ίδιος αθλητής πήρε το χάλκινο μετάλλιο και στο αγώνισμα του μονοθέσιου καγιάκ 1000μ της ίδιας κατηγορίας, μεταξύ 15 αθλητών, ενώ, ο αθλητής του Ομίλου Γιώργος Πανούσος τερμάτισε στην ίδια κούρσα στην 4η θέση και στην κούρασα των 200μ στην 6ηθέση του τελικού. Σε δύο τελικούς του πρωταθλήματος αγωνίστηκε και η αθλήτρια του ομίλου Ελένη Μπαρτζίλα, κατακτώντας την 4η θέση στο μονοθέσιο καγιάκ 500μ παγκορασίδων μεταξύ 15 συμμετοχών και την 7η θέση στο μονοθέσιο καγιάκ 200μ μεταξύ 18 συμμετοχών της ίδιας κατηγορίας. Ο μικρότερος αθλητής του ομίλου, Έκτορας Τσεκούρας, κατέκτησε την 5 θέση του τελικού στο μονοθέσιο καγιάκ 200μ της κατηγορίας προαγωνιστική αγοριών, μεταξύ 33 αθλητών ! Η αθλήτρια Αθηνά Πανούσου αν και δεν συμμετείχε στους τελικούς των δύο αγωνισμάτων της, έδειξε όμως πολύ καλή αγωνιστική συμπεριφορά που δίνει ελπίδες για προσεχείς επιτυχίες. Με τα αποτελέσματα αυτά ο ΝΑ.Ο.Σ. Γυάλας κατέλαβε την 5η θέση στην τελική κατάταξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μεταξύ19 σωματείων.

Η επόμενη μεγάλη διάκριση, είχε δύο πτυχές : μια οργανωτική και μια αγωνιστική. Συγκεκριμένα, για την πρώτη πτυχή, ο ΝΑ.Ο.Σ Γυάλας επιλέχτηκε ως ένας από τους τέσσερις ομίλους, οι οποίοι διοργάνωσαν την νέα σειρά αγώνων κανόε-καγιάκ με την επωνυμία KAYAK GREECE 2014. Η οργανωτική επιτυχία ήταν ανεπανάληπτη αφού, κατά κοινή ομολογία των εκπροσώπων των σωματείων και των αθλητών που έλαβαν μέρος, αποτέλεσε τον καλύτερα οργανωμένο αγώνα κανόε-καγιάκ που έγινε ποτέ στην Ελλάδα αλλά και την καλύτερη αθλητική διοργάνωση που έλαβε ποτέ χώρα στη Σαλαμίνα. Συμμετείχαν 281 αθλητές  και αθλήτριες από ……… σωματεία (δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή σε ελληνικό αγώνα κανόε-καγιάκ ακόμα και από πανελλήνιο πρωτάθλημα).

Η αγωνιστική πτυχή είχε : α) την επιτυχία της κατάκτησης της 1ης θέσης από των πρωταθλητή Ελλάδος του Ομίλου Αντώνη Κούκουρα, στην κατηγορία junior Ανδρών μεταξύ 83 αθλητών, με 99 βαθμούς και την κατάκτηση 5 χρυσών και 1 ασημένιου μεταλλίων και β) την κατάκτηση από τον Όμιλο της 5ης θέσης της συγκεκριμένης διοργάνωσης με …… βαθμούς, μεταξύ 21 σωματείων, πίσω από τα τέσσερα μεγαλύτερα σωματεία από πλευράς αριθμού αθλητών της Ελλάδας, αφού ο ΝΑ.Ο.Σ Γυάλας αγωνίστηκε με 13 αθλητές και αθλήτριες και τα τέσσερα πρώτα σωματεία με πολλαπλάσιο αριθμό.

Πλέον, η αγωνιστική παρουσία του ΝΑ.Ο.Σ Γυάλας γίνεται αισθητή σε κάθε αγώνα στον οποίο συμμετέχει, όχι μόνα από τον μεγάλο αριθμό μεταλλίων που συνολικά κατακτήθηκαν το 2014 αλλά και από το γεγονός ότι αυτά κερδήθηκαν από το σύνολο σχεδόν των 13 αθλητών και αθλητριών του Ομίλου, που αγωνίστηκαν . Οι Αντώνης Κούκουρας, Γιώργος Πανούσος, Έκτορας Τσεκούρας, Ελένη Μπαρτζίλα, Γιώργος Κυρίος, Ηλίας Τραϊανός, Βασίλης Τραϊανός, Δημήτρης Μπουφίδης, Νικόλας Παπαδάκης  κατέκτησαν τα μετάλλια ενώ στην αγωνιστική προσπάθεια του Ομίλου συνέβαλαν και οι αθλητές Αλέξανδρος Σακελλαρίου, Γαβριήλ Τρίγκαλας, Βασίλης Κυρίος και η αθλήτρια Αθηνά Πανούσου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το υλικό του ομίλου ενισχύθηκε με ένα νέο σκάφος καγιάκ, ενώ με την βοήθεια χορηγών φτιάχτηκαν νέες εμφανίσεις (φόρμες και μπλουζάκια). Επίσης, τα σκάφη του ομίλου μεταφέρονται πλέον, με το ειδικό τραίηλερ που κατασκευάστηκε γι αυτόν τον σκοπό.

Επίσης, η ομάδα κανόε-καγιάκ του ομίλου ενισχύετε συνεχώς με νέα παιδιά, που αποτελούν και το μέλλον του.

Για όλες αυτές τις διακρίσεις, εργάστηκαν αρμονικά και σαν οικογένεια ο Πρόεδρος του ομίλου κ. Πέτρος Μερκούρης, τα μέλη του Δ.Σ  του ομίλου, ο προπονητής κ. Αθανάσιος Δ. Βιλλιώτης, οι αθλητές του ομίλου και οι γονείς τους.