Επιτροπή Αγώνα Σαλαμίνας για την επανασφράγιση του Λατομείου Αγγέλου

Χαιρετίζουμε την επανασφράγιση του λατομείου στη Γούβα Μπατσί από τον Aντιπεριφερειάρχη νήσων κ. Χατζηπέρο.
Οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις παρέμεναν αναίτια ασφράγιστες από τον Σεπτέμβριο του 2013. Κατόπιν διαδοχικών συναντήσεων με το Α.Τ. Σαλαμίνας, την νέα δήμαρχο Σαλαμίνας  και τον Αντιπεριφερειάρχη νήσων, καταστήσαμε γνωστό ότι οι Η/Μ εγκαταστάσεις παρέμεναν ασφράγιστες παρά την ύπαρξη πλήθους δικαστικών αποφάσεων που απέρριπταν κάθε αίτηση αναστολής εναντίον της απόφασης σφράγισης.
Χαιρετίζουμε τις ανακοινώσεις της Δημάρχου Σαλαμίνας, του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας και του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας για τη συμβολή τους στον κοινό αγώνα.

Ευχαριστούμε το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων πλην μιας που ψήφισαν την εισήγηση της Επιτροπής Αγώνα όπως διατυπώθηκε στην απόφαση  199/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν και βοηθούν με τον τρόπο τους στη συνέχιση της προσπάθειας για οριστικό κλείσιμο του λατομείου.
Ειδικότερα τον Περιβαλλοντικό Όμιλο, το Εργατικό Κέντρο, το σύλλογο Μηχανικών, το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ενώσεις πολιτών και απλούς πολίτες, για την πολύτιμη συμβολή τους στην κοινή προσπάθεια. Επίσης, θα ήταν παράλειψη μας να μην ευχαριστήσουμε τα μέλη της ΝΑΥΜΑΧΗΑ, για την συμβολή τους στον αγώνα.
Κερδίσαμε μία μάχη αλλά ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος. 
Η φυσική μας παρουσία στον χώρο του λατομείου θα συνεχιστεί, όπως θα συνεχιστούν και οι παραστάσεις στους φορείς διοίκησης μέχρι το οριστικό κλείσιμο του λατομείου.
Οφείλουμε να απογοητεύσουμε όσους μας θεωρούν ιθαγενείς και αναλώσιμους.
Όλοι μαζί μπορούμε.

Επόμενοι στόχοι είναι οι εξής:
α) διακοπή του ρεύματος στο λατομείο η οποία ισχύει από τον Απρίλιο του 2013, αλλά για γνωστούς-άγνωστους λόγους δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα.
β) συνέχιση των παραστάσεων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για αποβολή του επιχειρηματία από το λατομικό χώρο λόγω μη ύπαρξης μισθωτηρίου συμβολαίου από το 2009. Επίκαιρη ερώτηση στη βουλή για το ίδιο θέμα εφόσον ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής δεν απαντήσει.
 γ) αποχαρακτηρισμός της λατομικής περιοχής από την Περιφερειάρχη Αττικής λόγω απαγορευτικών της λατομίας λόγων όπως ο ναύσταθμος, οι οικισμοί και το αμαξοστάσιο σε απαγορευτικές από το νόμο αποστάσεις. Αυτό θα δώσει οριστικό τέρμα στον εφιάλτη της αναβίωσης του λατομείου.
 δ) διεκδίκηση με τη διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης όλων όσων χρωστάει στο Δήμο η λατομική επιχείρηση.
 ε) αναζήτηση επωφελέστερων για τη Σαλαμίνα και φιλικότερων για το περιβάλλον δράσεων στο χώρο του λατομείου.

Ο αγώνας συνεχίζεται...

Επιτροπή Αγώνα Σαλαμίνας