Απάντηση Γιάννη Τσαβαρή σε δημοσίευμα σχετικά με την διενέργεια Διαχειριστικού Ελέγχου στον Δήμο Σαλαμίνας



Σε συνέχεια της ανυπόγραφης ανάρτησης  στο blog SALAMINA PRESS με τίτλο «Αποφασίστηκε ο Διαχειριστικός έλεγχος για τα έτη 2010-2014. Η επιχείρηση καθαρά χέρια ξεκίνησε», θέλω να σας ενημερώσω τα εξής:

1ον: στην συνέντευξη Τύπου που δώσαμε στις 7/11/2014 μετά την σχετική απόφαση που λήφθηκε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31/10/2014 για διαχειριστικό έλεγχο στον Δήμο Σαλαμίνας, είχα την ευκαιρία να ενημερώσω διεξοδικά και με στοιχεία τους  Εκπροσώπους Τύπου του Νησιού μας γύρω από τις θέσεις μας, οι οποίες καταρρίπτουν στο σύνολο τους τα οικονομικοπολιτικά βεγγαλικά της κυρίας Δημάρχου, για τα θέματα που και σεις παρουσιάζετε.


2ον: σας υπενθυμίζω ότι υπερψηφίσαμε ως Δημοτική Παράταξη την απόφαση για διαχειριστικό έλεγχο της χρονικής περιόδου της θητείας μας, προτείνοντας μάλιστα η χρονική περίοδος ελέγχου να επεκταθεί από 1/1/2007 μέχρι και σήμερα. Δυστυχώς όμως η πρόταση μας αυτή καταψηφίστηκε από τον «πολιτικό συνεταίρο» της κυρίας Δημάρχου κ. Σοφρά Σπυρίδωνα για εύλογους λόγους και από την παράταξη της κυρίας Δημάρχου «Επιχείρηση καθαρά χέρια…», για λόγους πολιτικής αλληλοστήριξης  ως «πολιτικό γραμμάτιο» έναντι της συνεργασίας τους την δεύτερη Κυριακή.

3ον: επίσης στην αρχή της δικής μας θητείας το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει και πάλι τον διαχειριστικό έλεγχο από το 2002 μέχρι το 2010, στέλνοντας μάλιστα δύο φορές αντίστοιχα έγγραφα στην αρμόδια υπηρεσία  των Οικονομικών Επιθεωρητών (τα έγγραφα στην διάθεση σας). Δυστυχώς οι Οικονομικοί Επιθεωρητές ποτέ δεν πραγματοποίησαν τους συγκεκριμένους ελέγχους.

4ον: η κυρία Δήμαρχος μέχρι και σήμερα δεν έχει τολμήσει να δηλώσει και φυσικά δεν θα το κάνει ποτέ, επειδή δεν ισχύει, ότι υπάρχει διασπάθιση Δημόσιου χρήματος ούτε ενός ευρώ από την δική μας διαχειριστική περίοδο. 


Γνωρίζει πολύ καλά, αφού το ίδιο κάνει κι αυτή σήμερα στους τρεις μήνες που διοικεί τον Δήμο ότι:
α)δεν πληρώνει την τρέχουσα υδροληψία στην ΕΥΔΑΠ για τρεις μήνες. Επομένως έχει αυξήσει την οφειλή του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ κατά 450.000 ευρώ περίπου (150.000 ευρώ/μήνα Χ 3 μήνες).
β)πληρώνει από ειδικευμένα κονδύλια τους εργαζόμενους του Δήμου. Εάν τα γεγονότα είναι διαφορετικά, την ΠΡΟΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ να βγει  και να δώσει στοιχεία με ποιον τρόπο και από ποια έσοδα καταβλήθηκαν οι μισθοδοσίες Σεπτεμβρίου-  Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, οι πληρωμές για άλλες ανελαστικές δαπάνες την ίδια περίοδο και ταυτόχρονα να δώσει στην δημοσιότητα τα παραστατικά εκείνα που αποδεικνύουν την αύξηση της οφειλής του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ, κατά τους τρεις μήνες που διοικεί τον Δήμο,  για το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης
Κατά τον ίδιο τρόπο που διαχειριστήκαμε τα οικονομικά του Δήμου, ιεραρχώντας  την λειτουργικότητα  του με την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας του Προσωπικού και την πληρωμή των άλλων ανελαστικών δαπανών, με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί  εδώ και περίπου τρεις μήνες και η «Επιχείρηση καθαρά χέρια…».
Νεότερα οικονομικά, διαχειριστικά στοιχεία της «Επιχείρησης καθαρά χέρια…» για το διάστημα από 1/9 έως και 31/12/2014 θα παρουσιάσουμε σε συνέντευξη μας στα μέσα του Γενάρη 2015.
Μέχρι τότε υπομονή και ψυχραιμία σε όλους και κυρίως στην κυρία Δήμαρχο.
                                                                                                              Σαλαμίνα 17/11/2014
                                                                                                          Ο τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας
                                                                                                                Γιάννης Τσαβαρής