Συνάντηση της βουλευτού Β’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη με τη Δήμαρχο Σαλαμίνας

Στο πλαίσιο επαφών της με τους νέους Δημάρχους της Β’ Πειραιά, η βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη συναντήθηκε με τη νέα δήμαρχο Σαλαμίνας κα Ισιδώρα Νάννου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μοναδικός νησιωτικός Δήμος της περιφέρειας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα οξύτατα οικονομικά προβλήματα του δήμου εξαιτίας των συσσωρευμένων χρεών. Όπως ανέφερε η Δήμαρχος, μεγάλο μέρος από αυτά έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα, με πληθώρα δικαστικών αποφάσεων, τα οποία αν δεν εξοφληθούν άμεσα, κινδυνεύουν όλες οι λειτουργίες του δήμου, με πρώτη την μισθοδοσία των υπαλλήλων. Υπογράμμισε επίσης ότι ο Δήμος δεν μπορεί να πάρει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συμμετάσχει σε διαδικασίες προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Η κα Νάννου ανέφερε ότι αναζητεί νέους πόρους για την τόνωση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου.
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι οι Δήμοι αποτελούν το βασικό ανάχωμα στην κρίση και είναι ο μοναδικός θεσμός που στηρίζει τους πολίτες με κοινωνικές δράσεις και προγράμματα και εξέφρασε την αντίθεσή της στη συνεχή υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ, που αγγίζει τα όρια της οικονομικής ασφυξίας.

Δήλωσε, δε, ότι σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής και συναδέλφους της στο Κοινοβούλιο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των οξυμένων και ιδιαίτερων προβλημάτων της Σαλαμίνας.