Κατά της κατασκευής του προβλήτα Πετρελαιοειδών της Cosco ο Δήμαρχος Περάματος

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και αντίθεσή του για την απόφαση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας όπως κατά γράμμα υλοποιείται από το Δ.Σ. του ΟΛΠ, να εγκρίνει το έργο κατασκευής του Δυτικού Προβλήτα III, του Προβλήτα Πετρελαιοειδών προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της COSCO, παρά την αντίθεση σε αυτή την εξέλιξη του Α και Β βαθμού Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων.
Στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Περάματος αναφέρει :

«Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση και η Διοίκηση του ΟΛΠ αγνοούν προκλητικά την εκφρασμένη θέση των τοπικών κοινωνιών και των εργαζομένων για την τύχη του Λιμανιού λειτουργώντας ως εντολοδόχος των
συμφερόντων της COSCO. Θύμα της πολιτικής αυτής κυβέρνησης και ΟΛΠ, το δημόσιο συμφέρον, τη Δημοκρατία, την Αυτοδιοίκηση μα πάνω από όλα η Εθνική μας αξιοπρέπεια αφού αντικαταστάθηκαν αποκλειστικά και μόνο, από την εξυπηρέτηση ενός μονοπωλίου, αυτού της COSCO.

Αναρωτιέμαι όπως αναρωτιέται ο κάθε πολίτης του Δήμου Περάματος, από το που αντλεί το δικαίωμα η Κυβέρνηση και η Διοίκηση του ΟΛΠ να αγνοεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και του Δήμου μας, που ανεξάρτητα από ιδεολογικοπολιτικές διαφορές έχουν εκφράσει μέσω των Φορέων τους την αντίθεσή τους στην ουσιαστική ιδιωτικοποίηση -εκχώρηση του ΟΛΠ, σε ξένα μονοπωλιακά συμφέροντα και μάλιστα με νοοτροπία υποτέλειας και υπαλληλικής σχέσης του ΟΛΠ προς την COSCO , με αφεντικό βεβαίως την COSCO. Ακόμη και δείγματα υπαλληλικής πειθαρχίας δίνει ο ΟΛΠ προς την COSCO όταν σε επίσημο Δελτίο Τύπου του Οργανισμού με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου 2014 αναφέρει το πρωτοφανές : «Το αναθεωρημένο κείμενο θα τεθεί υπόψη της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων στις 25 Νοεμβρίου 2014, οπότε αναμένεται να γίνει αποδεκτό !»

Το μήνυμά μου προς την Κυβέρνηση την Διοίκηση του ΟΛΠ και την COSCO είναι το μήνυμα των κατοίκων του Περάματος, των κατοίκων του ευρύτερου Πειραιά, και των εργαζομένων, ότι έχουμε λόγο για το Λιμάνι , έχουμε λόγο για την παράκτια ζώνη μας, έχουμε λόγο για την ζωή μας. Τον λόγο αυτόν δεν τον εκχωρούμε σε κανένα, στο όνομα των συμφερόντων της κάθε COSCO . Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΛΠ δεν θα είναι η κατάληξη. Είναι η αφετηρία αγώνων για την ακύρωση των ηθικά παράνομων αποφάσεων ξεπουλήματος του Εθνικού μας πλούτου, του Λιμανιού μας.»