ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Λ.Π. ΣΤΟ Στ.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ 24/2/2015

1./Σήμερα  16/12/2014 εκδικαζόταν μετ’ αναβολή  από τη δικάσιμο της 2/12/2014 ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (Στ.Ε.) η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, των φορέων του λιμανιού και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ΚΑΤΑ του ΤΑΙΠΕΔ και κατά της πρόσκλησης για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου (67%) της Ο.Λ.Π. Α.Ε. σε ξένους επενδυτές. 

Λόγω της αποχής των Δικηγόρων (που εδώ και περίπου  ένα (1) μήνα διεκδικούμε τη συνταγματική νομιμότητα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τη κατάλυση του δικαίου και των δικαιωμάτων των πολιτών) ζητήθηκε από τους υπογράφοντες το δικόγραφο του Δικηγορικού Συλλόγου (Ι.Βρέλλο, Ι.Καρδαρά, Π.Πετρόπουλο και Ν.Κωνσταντινίδη) αναβολή και το Στ.Ε. υποχρεώθηκε να αναβάλλει την εκδίκαση για την δικάσιμο της 24/2/2015.
2./Η αναβολή αυτή, εκτός άλλων, έχει τη σημασία της γιατί αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας και υπάρξουν εκλογές και πολιτικές εξελίξεις ανατροπής το ζήτημα της πώλησης του Ο.Λ.Π. και του λιμανιού θα επανατεθεί από μηδενική βάση.
Όπως αντιλαμβάνονται οι πάντες τα διακυβεύματα είναι πολλά και εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα για ποιο λόγο φορείς όπως το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά με Πρόεδρο τον κ. Γεώργιο Μπενέτο αλλά και η Ομοσπονδία των εργαζομένων ΟΜΥΛΕ ζήτησαν από τους νομικούς εκπροσώπους τους όπως για παράδειγμα τον κ. Στέλιο Μανουσάκη και κ.Γ.Γεραπετρίτη να καταθέσουν στον Δικηγορικό Σύλλογο την με αριθμό πρωτ.1703/10-12-2014 Αίτησή τους για λήψη άδειας να εκδικαστεί (παρά την πανελλαδική ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ) στις 16/12/2014 η υπόθεση στο Στ.Ε. «λόγω σπουδαιότητας της υπόθεσης» όπως ρητά αναγράφεται στην αίτηση η οποία όμως απερρίφθη από τον Δ.Σ. Πειραιά ελλείψει κατεπείγοντος.
3./Αν αναλογιστούμε τη δήλωση Γκίκα Χαρδούβελη ότι πρέπει να τελειώνουμε  μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2015 με την πώληση της ΟΛ.Π. ΑΕ.  και το «Φιλικό Διακανονισμό» Ελληνικού Δημοσίου και COSCO που έχει ήδη κατατεθεί στην ΒΟΥΛΗ  και φέρεται να βιάζεται να ψηφισθεί ο κ.Γ.Ανωμερίτης που επίσης επιθυμούσε διακαώς την εκδίκαση της υπόθεσης σήμερα στο Στ.Ε. τότε η εκκρεμότητα της υπόθεσης μέχρι την  24/2/2015   δίνει το δικαίωμα σε όλους τους φορείς, εάν υπάρξει οποιαδήποτε μονομερής ενέργεια από Κυβερνητικής πλευράς στο μεσοδιάστημα, να αιτηθούμε ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ στο Στ.Ε.
Η υπόθεση ιδιωτικοποίησης του λιμανιού κόντρα στο κύμα έχει ακόμη δρόμο.

 Πειραιάς 16/12/2014

Ιωάννης Καρδαράς
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο
Μέλος Δ.Σ. του Δ.Σ.Π.