ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ -ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ  ΚΑΙ 8Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.

Η μνημονιακή Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δεν διστάζει έστω και την ύστατη ώρα να κάνει φωτογραφικά ρουσφέτια, ώστε να ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις των μεγαλοεργοδοτών στην προσπάθεια τους να ξηλώσουν κάθε εργατικό δικαίωμα.


Στο παραπέντε καταθέτει τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο (ΕΣΠΑ), προκειμένου να επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων και για 8η Κυριακή εφέτος και συγκεκριμένα την Κυριακή 28.12.2014. 
Υποκύπτει, χωρίς δεύτερη κουβέντα, στις υπαγορεύσεις του ΣΕΒ, του ΣΕΛΠΕ και του ΣΕΤΕ, που θέλουν και αυτή την Κυριακή δική τους, παρά την ρητή και δημοσίως εκπεφρασμένη αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εμπορικών επιχειρήσεων, των αρμόδιων εργοδοτικών φορέων του κλάδου  (ΕΣΕΕ,ΓΣΕΒΕΕ) και των εργαζομένων (ΟΙΥΕ, ΓΣΕΕ).

Αυτή η Κυβέρνησης της πλήρους υποταγής στα αιτήματα των μεγαλοεργοδοτών, ντυμένη με τον μανδύα των μνημονιακών δεσμεύσεων και στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης, της δήθεν ανταγωνιστικότητας και της δήθεν ενίσχυσης της απασχόλησης, κινείται επιθετικά και ρεβανσισιτικά απέναντι στους εργαζόμενους, αλλά και στους μικρομεσαίους εμπόρους, θέλοντας κυριολεκτικά να τους εξοντώσει αφού ουσιαστικά τους αναγκάζει να εργαστούν «σερί», χωρίς καμία ανάπαυση, χωρίς καμία ξεκούραση για πάνω από ένα μήνα.
Οι δε εμποροϋπάλληλοι, ως γνωστόν θα «λιώσουν» απλήρωτοι μέσα στα μαγαζιά καθόλη την εορταστική περίοδο.

Η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, μπροστά στις απαιτήσεις και τις ορέξεις των μεγαλοεργοδοτών, δεν διστάζει να κάνει κουρελόχαρτο ακόμα και το δικό της νομοθετικό πλαίσιο, που η ίδια ψήφισε πριν από ένα χρόνο (Ν. 4177), προσθέτοντας συνέχεια Κυριακές.
Συνεχίζει χωρίς φραγμό να τα δίνει όλα στις πολυεθνικές, τα malls και τα εκπτωτικά χωριά.
Συνεχίζει την πολιτική του λουκέτου για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του εμπορίου και οδηγεί στον καιάδα της ανεργίας αρκετές ακόμη χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους.
Καλούμε τους βουλευτές να πουν επιτέλους και ένα ΟΧΙ στο συνεχές ξήλωμα της Κυριακής –Αργίας και στην πορεία προς την πλήρη, χωρίς όρια και προϋποθέσεις γενικευμένη Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.
Τους καλούμε  να μην ψηφίσουν μια ρύθμιση, η οποία βάζει ταφόπλακα στο εμπόριο, στις θέσεις εργασίας και στις εργασιακές σχέσεις.

Τους καλούμε να βάλουν ένα τέρμα στον αντεργατικό κατήφορο.
Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα για την κατάργηση  όλης της αντεργατικής νομοθεσίας για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και την νομοθετική επανακαθιέρωση της Κυριακής – Αργίας.

ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ!