2μηνη παράταση στους "κόκκινους" Δήμους

2μηνη παράταση στους "κόκκινους" Δήμους, προκειμένου να ισοσκελίσουν τους ισολογισμούς τους και να αποφύγουν την ένταξή τους σε οικονομική επιτήρηση, ανακοίνωσε, σήμερα, ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων.
Επισημαίνεται, ότι η διορία η οποία είχε δοθεί στους Δήμους, προκειμένου να βάλουν τάξη στα οικονομικά τους, έληγε στο τέλος του Μαρτίου, με την ημερομηνία αυτή, πλέον, να μεταφέρεται στο τέλος Μαΐου.
Σύμφωνα με τον Υπουργό ΕΣ.Δ.Α., η συγκεκριμένη ρύθμιση - πρόβλεψη θα συμπεριληφθεί στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις».
Στο σημείο αυτό, ο κ. Βούτσης έκανε μία σημαντικότατα καταγγελία, κάνοντας λόγο για «πολιτικές παρεμβάσεις» στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, προκειμένου οι "κόκκινοι" αυτοί Δήμοι να μην ενταχθούν σε πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης. «Κάθε χρόνο, με οποιαδήποτε διαδικασία, είτε μέσω των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, είτε μέσω του Παρατηρητηρίου και λοιπές ελεγκτικές διαδικασίες βγαίνανε 30, 20, 15 Δήμοι, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ισοσκελίσουν σε καμία περίπτωση τους προϋπολογισμούς τους», τόνισε, χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: 
«Αυτό που γινότανε είναι, πως ενώ βρισκόμασταν μέσα στη κρίση, με πολιτικές παρεμβάσεις στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ποτέ κανείς Δήμος δεν μπήκε σε Πρόγραμμα ή πάρθηκαν ιδιαίτερα μέτρα. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Και θα αλλάξει δίνοντας κίνητρα».
Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε, πως θα υπάρξουν νέες συμφωνίες με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων και με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία και μεθόδους, ώστε «να μπορούμε εμείς να προτείνουμε στο τέλος αυτής της δίμηνης παράτασης, ένα νέο πλαίσιο, για να φύγουμε από την παρανομία, την παρατυπία και την παραπολιτική» όπως είπε.
«Έχουμε επικοινωνία με την ΚΕΔΕ, τους έχουμε ρωτήσει, τους έχουμε ανακοινώσει την πρόθεσή μας για την δίμηνη παράταση, βεβαίως το θέλανε οι ίδιοι, δεν είχαν κανένα λόγο επ' αυτού» συμπλήρωσε επί του θέματος, ο Υπουργός ΕΣ.Δ.Α.