«25η Μαρτίου 1821 - 25η Μαρτίου 2015 Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία»

ΔΗΜΟΣ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα και με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελακίων εκδήλωση με θέμα:
«25η Μαρτίου 1821 - 25η Μαρτίου 2015
Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία»
όπου τιμήθηκε η μνήμη των αγωνιστών του 1821 αλλά και των συγχρόνων ηρώων που έπεσαν στο καθήκον,  σε καιρό ειρήνης  στα ΄Ιμια : Αντιναυάρχου Καραθανάση Χριστόδουλου Π.Ν.  , Αντιναυάρχου Βλαχάκου Παναγιώτη  Π.Ν.  και Πλοιάρχου Γιαλοψού ΄Εκτορα Π.Ν.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε Επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμό του Προέδρου της Δ.Κ. Αμπελακίων κ. Γ. Ζόγκου, την κεντρική ομιλία με το ανωτέρω θέμα και ομιλητή τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Ν. Παρ/τος Σαλαμίνας Υπον/ρχο ε.α. Γ. Κουτσούκο Π.Ν., Χαιρετισμό της Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Ισιδώρας Νάννου και απονομή τιμητικών πλακετών στις οικογένειες των τριών πεσόντων , καθώς και στον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο  Γεώργιος Γιακουμάκη Π.Ν., τιμώντας στο πρόσωπό του όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από την χορωδία του Μουσικοφιλολογικού συλλόγου «ΑΠΟΛΛΩΝ» Σαλαμίνας υπό την Δ/νση της μαέστρου κ. Ευα. Λαμπάρα και με συνοδεία στο πιάνο του κ. Μ. Σαντοριναίου.
     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους :
Από τις οικογένειες των τιμωμένων προσώπων, ο γιος του Καραθανάση Χριστόδουλου, ο αδελφός του Βλαχάκου Παναγιώτη και οι γονείς και ο αδελφός  του Γιαλοψού ΄Εκτορα.
Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Μεγάρων & Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου.
Οι ιερείς του Ι. Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Αμπελακίων, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Νείλος Μουσελής και ο Αιδεσιμώτατος πατήρ Αναστάσιος Φελεμέγκας.
Από τις Στρατιωτικές Αρχές, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος  Γεώργιος Γιακουμάκης Π.Ν. ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ν., ο Διοικητής Ν Π.Ν. Ναυστάθμου Σαλαμίνας Αρχιπλοίαρχος  Μανωλιουδάκης , ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης Π.Ν. ε.α. και Διευθυντής Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και ο επίτιμος ΓΕΠΝ Αντιναύαρχος Μιχάλαρος Αναστάσιος Π.Ν. ε.α.
Από τις Πολιτικές Αρχές, η κ. Παρασκευή Τουτουντζή ως εκπρόσωπος της Περιφερειάρχου κ. Ρένας Δούρου, η Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι και Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου, η Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αμπελακίων κ. Σταυρούλα Γεροντιώτου, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αμπελακίων κ. Γεώργιος Ζόγκος, τα μέλη της. Δ.Κ. Αμπελακίων κ. Παχής Θεοφάνης, Σπυροπούλου Χρυσούλα και Μαμμής Ιωάννης.
Από τα Σώματα Ασφαλείας, η Διοικητής του Λιμενικού τμήματος Σαλαμίνας Υποπλοίαρχος κ. Αικ. Τσάλη, ο Διοικητής Ασφαλείας Σαλαμίνας Αστυνόμος Β΄ κ. Γεώργιος Δικαιόπουλος, ο Υποδιοικητής Αστυνομικού Τμήματος Σαλαμίνας Υπαστυνόμος κ. Αργύρης Παπούλιας, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικού Σταθμού Σαλαμίνας Ανθυπυραγός κ. Κων/νος Κουρκούτης, ο Διοικητής Τροχαίας Σαλαμίνας Υπαστυνόμος Β΄ κ. Γεώργιος Ζαχαράκης ο Υποδιοικητής Τροχαίας Σαλαμίνας Υπαστυνόμος κ. Λάζαρος Τοπούζογλου, ο Διοικητής Αστυνομικού Σταθμού Αμπελακίων Υπαρχιφύλακας κ. Χάρμπας.
Οι πρώην Δήμαρχοι : Αμπελακίων κ. Μάριος Τραυλός και Σαλαμίνας κ. Σπύρος Σοφράς.
Ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης  Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Σαλαμίνας Υποστράτηγος ε.α. Μιχάλης Κορρός.
Οι Στρατηγοί ε.α. Δ. Ασημακόπουλος, Χρ. Χαριτούδης και Φουρίκης Αναστάσιος.
Ο Υπον/ρχος ε.α. κ. Κ.Τσοβός , ο Πλοίαρχος ε.α. κ. Δ. Μαγιάτης, ο οποίος ζήτησε και τον λόγο για να μιλήσει για τους τρεις πεσόντες, τους οποίους είχε μαθητές στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, καθώς και πολλοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί.
Ο κ. Χρήστος Μαριδάκης Πρόεδρος του Συλλόγου «ΑΙΑΝΤΙΣ» και εκπρόσωποι της Εθελοντικής ομάδας διάσωσης «ΕΣΑΚ», η Πρόεδρος του Συλλόγου Οικιστών κ. Ρούλα Τσαλίκη.
Εκπρόσωποι του τοπικού τύπου.
           Η Δήμαρχος Σαλαμίνας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελακίων  και η Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αμπελακίων, θέλουν να ευχαριστήσουν όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους αυτήν την ιδιαίτερη εκδήλωση, τόσο τους επισήμους και φέροντες αξιώματα, όσο και τους απλούς πολίτες. Επίσης θέλουν να ευχαριστήσουν τον Πρόεδρο κ. Γεράσιμο Δραγουμάνοβιτς και το Δ.Σ. του Λαογραφικού Μουσείου Σαλαμίνας και την ιδιωτική σχολή χορού του κ. Ανδριανού  για την ευγενική τους συμβολή, αποστέλλοντας κοπέλες με την κουλουριώτικη παραδοσιακή φορεσιά, οι οποίες παρευρίσκονταν στην αίθουσα και έλαβαν μέρος στην τελετή απόδοσης τιμών και της απονομής των τιμητικών πλακετών. Επίσης, τον κ. Κοκκινίδη Γεώργιο για την προσφορά του σε άνθη.
    Τέλος θέλουν να ευχαριστήσουν και να συγχαρούν το  διοικητικό και εργατικό προσωπικό που διαθέτει η Δημοτική Κοινότητα Αμπελακίων καθώς και την ομάδα του νεοσύστατου Γραφείου Εθελοντισμού της Δ.Κ. Αμπελακίων, για την αμέριστη και πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν ο καθένας από την ιδιότητά του και ανάλογα με τις δυνάμεις του, τόσο κατά την διοργάνωση όσο και κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, με προθυμία και υπευθυνότητα και ιδιαίτερα τον κ. Τάκη Τσοκαρόπουλο, που είχε την φροντίδα των ηχητικών με δικά του μηχανήματα.
     Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι η ομοψυχία, η αλληλεγγύη και η σωστή αξιοποίηση των ιδιαίτερων προσόντων  του κάθε ατόμου, αποτελούν εγγύηση για ένα αξιόλογο αποτέλεσμα, που στόχο πρέπει να έχει όχι την προβολή του «εγώ» αλλά του «εμείς» για  την ανάδειξη του πολιτισμού στον τόπο μας. Στα πλαίσια της επίτευξης αυτού του στόχου θα συνεχίσει το Γραφείο Εθελοντισμού την προσφορά του και στο μέλλον.