Δραπετσώνα: Ένας νεκρός από τη φωτιά στο High Speed 5

Από twett του @vasilis_tag | @vasilis_tag

Ένας 50χρονος ηλεκτρολόγος έχασε τη ζωή του από φωτιά που ξέσπασε στο κατάστρωμα του ταχύπλοου επιβατηγού πλοίου High Speed 5 της Hellenic Seaways που βρίσκεται στο μόλο της ΔΕΗ στη Δραπετσώνα για επισκευές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε κατά τη διάρκεια εργασιών. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως οι εργαζόμενοι όταν αντιλήφθηκαν τις φλόγες άμεσα εγκατέλειψαν το σκάφος. Ωστόσο ο προϊστάμενος ηλεκτρολόγος εγκλωβίστηκε από τις φλόγες με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να βρεθεί απανθρακωμένος από τους πυροσβέστες.
Στο σημείο έφτασαν 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα που έδωσαν μάχη για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στο εσωτερικό ενώ συνέδραμε και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο. Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει το οικείο τμήμα του Λιμενικού 
Τι λέει η πλοιοκτήτρια εταιρεία
Σε ανακοίνωση της η Hellenic Seaways αναφέρει ότι: «Σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και περί ώρα 13.30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πλοίο της HighSpeed 5, που βρισκόταν ελλιμενισμένο στην ναυπηγοεπισκευαστική περιοχή της Δραπετσώνας, εκτελώντας εργασίες μετασκευών και ετησίων επιθεωρήσεων. Κατά την διάρκεια του παραπάνω περιστατικού έχασε τη ζωή του ο προϊστάμενος ηλεκτρολόγος του πλοίου».
Στην ίδια ανακοίνωση η εταιρεία «εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια της ζωής ενός μέλους των ναυτικών της και θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος. Η Hellenic Seaways συνεργάζεται με τις εμπλεκόμενες αρχές προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς».
Ναυτεργάτες κατηγορούν το υπουργείο Ναυτιλίας
Για τεράστιες ευθύνες του υπουργείου Ναυτιλίας και των εφοπλιστών για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας κάνουν λόγο σε κοινή ανακοίνωση τους τα ναυτεργατικά σωματεία Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «ο Στέφενσων» και Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων ΕΝ.
Όπως αναφέρουν «γίνονται ακόμα βαρύτερες οι ευθύνες τους γιατί από το τραγικό γεγονός του “Norman Atlantic” και σε άλλα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καμία έκθεση συμβάντων δεν έχει δοθεί, κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί για να συγκαλύπτουν την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου».