Απλήρωτοι από τα Χριστούγεννα οι σχολικοί τροχονόμοι

Τους συναντάμε όλοι μας κάθε πρωί, έξω από τα σχολεία του νησιού, να βοηθούν τα παιδιά μας  να φθάσουν με ασφάλεια σε αυτά. Είναι οι εθελοντές σχολικοί τροχονόμοι οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τα Χριστούγεννα!

Οι εθελοντές σχολικοί τροχονόμοι δεν ασφαλίζονται σε κανέναν ασφαλιστικό φορέα και καταβάλλεται σε αυτούς αποζημίωση 176 ευρώ μηνιαίως  για την κάλυψη των εξόδων κίνησής τους. Η αποζημίωση αυτή δεν υπόκειται σε καμία κράτηση πλην του χαρτοσήμου αποδείξεως (1%) και ΟΓΑ (20% επί του χαρτοσήμου).


Ο θεσμός του Σχολικού Τροχονόμου λειτουργεί από το 1997 σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε εθελοντική βάση, με σκοπό την οδική ασφάλεια των μαθητών κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολεία και με τη στήριξη των Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις άρθρου στους εθελοντές σχολικούς τροχονόμους οι οποίοι δεν προέρχονται από το προσωπικό του σχολείου ή του οικείου Δήμου, καταβάλλεται από τις Σχολικές Επιτροπές αποζημίωση για την κάλυψη των εξόδων κίνησής τους, η οποία βαρύνει τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους που αποδίδονται στους ΟΤΑ από τον τακτικό προϋπολογισμό.