ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΑΓΙΑΚ ΤΟΥ ΝΑ.Ο.Σ ΓΥΑΛΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΡΤΖΙΛΑ!

ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ
Θριαμβευτική η έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας Καγιάκ ήρεμων νερών, του Ναυταθλητικού Ομίλου «Αγ. Νικόλαος» Γυάλας για το 2015 !
Η αθλήτρια του ομίλου Ελένη Μπαρτζίλα, στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος την Κυριακή 5 Απριλίου 2015, κατά την συμμετοχή της στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μεγάλων αποστάσεων Κανόε-Καγιάκ ήρεμων νερών, στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

Συγκεκριμένα, η αθλήτρια του ΝΑ.Ο.Σ Γυάλας αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων όπου στην κατηγορία Παγκορασίδων, στο αγώνισμα του μονοθέσιου καγιάκ και στην απόσταση των 3000μ, πραγματοποίησε μια υποδειγματική κούρσα χωρίς να αφήσει τις αντίπαλές της να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της.
Κατά την εκκίνηση του αγώνα, η αθλήτρια της Γυάλας αναγκάστηκε να σταματήσει τρεις φορές, αφού σε ισάριθμες περιπτώσεις τα σκάφη αντιπάλων της συγκρούστηκαν με το δικό της. Μετά την εκκίνηση και στην ευθεία μέχρι την πρώτη στροφή, η Ελένη Μπαρτζίλα, βρισκόταν στην 2η θέση με διαφορά μισού σκάφους από την προπορευόμενη αθλήτρια του Ν.Ο.Χανίων. Προς το τέλος της πρώτης στροφής, η αθλήτρια του Ν.Ο.Χαλκίδος χτύπησε από πίσω το σκάφος της αθλήτριας της Γυάλας με αποτέλεσμα να την βγάλει εκτός πορείας και επιβραδύνοντας σημαντικά το σκάφος της.  Αμέσως και στην ευθεία μετά την πρώτη στροφή, διατήρησε την 2η θέση. Διακόσια μέτρα μετά, άρχισε την επίθεση για να ανέβει στην 1η θέση. Παρά την συνεχή αντίδραση της προπορευόμενης αθλήτριας των Χανίων, για να διατηρήσει την πρωτοπορία, τελικά η αθλήτρια της Γυάλας με ένα παρατεταμένο ανέβασμα βγήκε μπροστά. Αν και η αθλήτρια των Χανίων συνεχώς πίεζε για να επανέλθει στην κορυφή της κούρσας, το μόνο που κατάφερε ήταν να προκαλεί την άμεση αντίδραση της Ελένης Μπαρτζίλα η οποία, πλέον, άρχισε να αυξάνει την απόσταση. Από τη στιγμή που βγήκε μπροστά, έμεινε εκεί έως τον τερματισμό ! Στην τελευταία στροφή πριν τον τερματισμό η διαφορά είχε φτάσει στα 7 δευτερόλεπτα και στον τερματισμό ήταν 8’’.  Η αθλήτρια του Ν.Ο.Χαλκίδος τερμάτισε 3η, μετά από 20 δευτερόλεπτα.
Για την Πρωταθλήτρια Ελλάδος Ελένη Μπαρτζίλα το χρυσό μετάλλιο, ήταν το πρώτο μετάλλιο που κατακτά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα !
Η επόμενη μεγάλη πρόκληση για την πρωταθλήτρια του ΝΑ.Ο.Σ Γυάλας, θα είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης τον ερχόμενο Αύγουστο στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου, όπου θα διεκδικήσει την υψηλότερη δυνατή θέση στις αποστάσεις των 500 και 200μ. Η ψυχολογία της μετά την κατάκτηση του τίτλου της πρωταθλήτριας Ελλάδος είναι εξαιρετική. Η σημαντική αυτή διάκριση, απέδειξε την αξία της μέχρι σήμερα προπόνησής της η οποία αποτελεί την βάση για νέες μεγάλες διακρίσεις.
Την αθλήτρια συνόδευε ο προπονητής της  Αθ. Δ. Βιλλιώτης.

                                                                                                                          ΤΟ  Δ.Σ.
   www.naosgialas.gr