Η Εύη Καρακώστα για τα χωροταξικά και πολεοδομικά ζητήματα της περιοχής του ευρύτερου Πειραιά

Θέματα που αφορούν σε χωροταξικά και πολεοδομικά ζητήματα της περιοχής του ευρύτερου Πειραιά, που αφορούν βεβαίως και όλη την Ελλάδα, έθεσε τη Δευτέρα 20 Απριλίου η βουλευτής Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ στον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Διάκο.
Τα κύρια ζητήματα ήταν:
α) Η βιομηχανική ζώνη Κερατσινίου­-Δραπετσώνας και
β) Πολεοδομικά ζητήματα που παραμένουν στάσιμα μακροχρόνια, όπως οι πράξεις εφαρμογής στη Σαλαμίνα.
γ) Ζητήματα γενικότερου σχεδιασμού που δίνουν τη δυνατότητα για ανάπτυξη στη Χώρα, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα.
δ) Αναφορά σε θέματα δασικά που λόγω γραφειοκρατίας, πολυπλοκότητας, ελλιπούς νομοθεσίας και λανθασμένης ερμηνείας εκ μέρους των υπηρεσιών, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους πολίτες αλλά και σε αναπτυξιακές δράσεις.
Για το θέμα της βιομηχανικής ζώνης Κερατσινίου­-Δραπετσώνας η Εύη Καρακώστα είχε καλέσει μαζί της και τους τοπικούς φορείς. 
Ετέθη το θέμα της τροπολογίας Μανιάτη και της τροποποίησης του ΓΠΣ που έγιναν εσπευσμένα το καλοκαίρι του 2014 και δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στην περιοχή.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να ρυθμίσει νομοθετικά το ζήτημα λαμβάνοντας υπόψη του τις απόψεις των φορέων και του Δήμου.
Τέλος κατέθεσε σχετικά έγγραφα και προηγούμενους νόμους, που είτε δεν τροποποιούνται, είτε δεν εφαρμόζονται και ζήτησε να εξεταστούν τα ζητήματα αυτά.
Όπως ανέφερε, αυτές οι παραλείψεις έχουν ως αιτία να μπλοκάρουν ζητήματα, για δέκα και είκοσι χρόνια, στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να εμποδίζονται υγιείς επενδύσεις που έχει ανάγκη η χώρα.
Ο Υπουργός υποσχέθηκε να εξετάσει λεπτομερώς τους φακέλους που η κα Καρακώστα κατέθεσε και να επανέλθει με νέα συζήτηση για άμεσες λύσεις στα θέματα που τέθηκαν

ΕYH KΑΡΑΚΩΣΤΑ - Βουλευτής Β' Πειραιά