Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας - Let’s do it Greece 2015

Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας συμμετείχε με επιτυχία για 4η συνεχόμενη χρονιά στην Πανελλαδική Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού lets do it Greece, καθαρίζοντας την ευρύτερη περιοχή του Τύμβου των Σαλαμινομάχων στην Κυνόσουρα και κατάφερε με τη βοήθεια όλων των συμμετεχόντων να απομακρύνει έναν τεράστιο όγκο απορριμμάτων.
Η επιλογή του συγκεκριμένου μέρους δεν ήταν τυχαία, καθώς ο εθελοντικός καθαρισμός ήταν μία ακόμη μορφή διαμαρτυρίας για την άσχημη κατάσταση και το ιδιοκτησιακό καθεστώς που επικρατεί στην περιοχή του ιστορικού και αρχαιολογικού χώρου που πραγματοποιήθηκε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας.


Ο όμιλος ευχαριστεί τον φιλόλογο - λαογράφο κ. Παναγιώτη Βελτανισιάν, ο οποίος στην αρχή της δράσης έκανε μία ιστορική αναδρομή όσων έχουν συμβεί στην περιοχή και μία ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στην Κυνόσουρα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον όμιλο πηγαίνει σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και στις οργανωμένες ομάδες που αφιέρωσαν το Κυριακάτικο πρωινό τους στη δράση μας, όπως ο ΝΟΣΤΟΣ, οι Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας, ο Ποδηλατικός Όμιλος Σαλαμίνας «Ο Πρωτέας», η ΛΕΜΣ, στη δήμαρχο Σαλαμίνας τόσο για τη συμμετοχή της, όσο και για την άμεση συλλογή των απορριμμάτων, στο Βουλετή Β Πειραιά κ. Ορφανό με το Ποτάμι για την παρουσία του και το ενδιαφέρον που έδειξε για το χώρο και τέλος στον Νίκο Κιούση από την ομάδα «΄Ωρα για Δράση» της Γλυφάδας, την ψυχή της εκστρατείας σε όλη τη χώρα.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ