Αδέσποτα; "no money no honey"

Άλλο ένα καυτό θέμα θυσιάζεται στο βωμό της νέας ρητορικής της νέας δημοτικής αρχή "No money no honey" μόνο που στην περίπτωση των αδέσποτων ζώων το "no monney" οδήγησε κάποιους συμπολίτες μας στο νοσοκομείο.

Στο δημοτικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σαλαμίνας συζητήθηκε το μεγάλο θέμα των αδέσποτων ζώων. Η εισήγηση η οποία και υπερψηφίστηκε παραπέμπει την λύση στο μακρινό μέλλον.


Συγκεκριμένα πριν την εισήγηση ο Πρόεδρος (Μ. Νάννος) έκανε αναφορά στο οξύ πρόβλημα λέγοντας "Όπως όλοι γνωρίζετε, το θέμα που συζητάμε απόψε και αφορά τα αδέσποτα ζώα, είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα, το οποίο μας απασχολεί όλους. Εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά ειδικότερα τo τελευταίο διάστημα, έχει παρατηρηθεί μια πολύ μεγάλη αύξηση του αριθμού των αδέσποτων σκύλων συντροφιάς στην περιοχή του Δήμου μας. Πολλοί, κάνουν λόγο για κάποιες χιλιάδες...". 

Στη συνέχεια και αφού ολοκλήρωσε την περιγραφή του προβλήματος είπε το γνωστό τροπάριο "Μετά απο πολλές συζητήσεις με τη Φιλοζωική, με κτηνιάτρους, με ιδιώτες φιλόζωους και με ανθρώπους που γνωρίζουν πολλά περισσότερα πράγματα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και έχοντας πλήρη επίγνωση της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Δήμος μας αυτή την περίοδο (ένας απο τους 11 χειρότερους Δήμους, σε σύνολο 325 Δήμων, σε όλη τη χώρα, άθλια οικονομικά, χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό, χωρίς εγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα κτλ) προτείνω τα εξής:
Α) Ενημέρωση (να γίνει σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, μέσω μιας μεγάλης καμπάνιας με τη συμμετοχή όλων μας – Φιλοζωική – Δημοτικές Κοινότητες – Δήμος – Εθελοντές – Κτηνίατροι κ.α.) 
Β) Αύξηση του αριθμού των στειρώσεων των δεσποζόμενων αλλά και των αδέσποτων ζώων (μέσω προγραμμάτων στείρωσης από διάφορους φορείς, συνεννόηση με κτηνίατρους του νησιού μας αλλά και εθελοντές κτηνίατρους γενικά, εύρεση χορηγιών και δωρεών, δημιουργία ταμείου συνεισφοράς με σκοπό να γίνονται στειρώσεις με χαμηλό κόστος κ.α.)
Γ) Συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 12 του άρθρου 9 του Ν.4039/2012, όπως ισχύει. 
Δ) Επανεξέταση σύμβασης και όρων στη συνεργασία με ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. 

Μετά από διεξοδική συζήτηση (sic) ψήφισαν ομόφωνα και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα...

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς λόγω της της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Δήμος μας αυτή την περίοδο καμία άμεση λύση δεν δίνεται για το πρόβλημα και κάθε ένας ας φροντίσει μόνος του τον εαυτό του .

διαβάστε όλη την απόφαση ΕΔΩ

Υ.Γ. Κάποιοι παραπονιούνται για ελλειπή ενημέρωση εκ μέρους της νέας δημοτικής αρχής και αναρωτιέμαι εγώ γιατί ακριβώς να ενημερώσει;