Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

Σημαντική Διάκριση για το 1ο ΕΠΑ.Λ Σαλαμίνας

Μία σημαντική διάκριση για το 1ο ΕΠΑ.Λ Σαλαμίνας και για τους εκπαιδευτικούς Πέτρο Πούτο Ηλεκτρονικό Μηχ. και Παρασκευά Ανδριανό Μηχανολόγο Μηχ. ήρθε την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Τον περασμένο Νοέμβριο βραβεύτηκαν στους 8ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και πρόκειται να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό φεστιβάλ Science on Stage in Europe που θα πραγματοποιηθεί από 17/6 έως 20/6 στο Λονδίνο, στο Queen Mary University of London.
Η εργασία για την οποία βραβεύτηκαν και πρόκειται να παρουσιαστεί στο παραπάνω φεστιβάλ έχει τίτλο Μελέτη σχεδιασμός και κατασκευή Τηλεχειριζόμενου υποβρύχιου Οχήματος  (R.O.V) με κωδική ονομασία ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΙ v.1. Ο σχεδιασμός έγινε από τους παραπάνω εκπαιδευτικούς και η κατασκευή πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές. Πρόκειται για μια καινοτόμα προσέγγιση στον τρόπο διδασκαλίας, που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μέσα από όλη την διαδρομή μιας πραγματικής κατασκευής - που μπορεί να ’χει και εμπορικές εφαρμογές -, να εφαρμόσουν βασικές αρχές της φυσικής, και να αποκτήσουν ειδικές γνώσεις και δεξιότητες με την εμπλοκή τους σε πρωτότυπες εφαρμοσμένες τεχνολογίες των ειδικοτήτων τους.

Το παραπάνω Πανευρωπαϊκό φεστιβάλ είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο στην Ευρώπη και διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, από το 2000. Σκοπό έχει την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, όσο αναφορά τις τεχνικές διδασκαλίας και την αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών, με χρήση καινοτόμων πειραμάτων σε μαθήματα Θετικών επιστημών. Συμμετέχουν 24 Ευρωπαϊκές Χώρες και ο Καναδάς και πάνω από 400 επιλεγμένοι εκπαιδευτικοί. Οι αρτιότερες εργασίες που επιλέγονται με συγκεκριμένα κριτήρια βραβεύονται από την Πανευρωπαϊκή κεντρική επιτροπή του Science on Stage in Europe.    

Σχετικοί σύνδεσμοι: 

 See the project  video of Petros Poutos and Paraskevas Adrianos: https://www.youtube.com/watch?v=gcPuO_SOwtM

6 σχόλια:

 1. Ανώνυμος3/6/15 18:09

  Συγχαρητήρια στα παιδιά του ΕΠΑΛ...Στους μελλοντικούς επιστήμονες...Συγχαρητήρια και στους καθηγητές τους φυσικά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος3/6/15 19:13

  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
  Αυτή είναι, η άλλη ... Ελλάδα! Αυτό είναι το ΜΕΛΛΟΝ!
  Μακριά από τη μιζέρια και τη φτήνια της καθημερινότητάς μας, που εκφράζεται πολλές φορές και με τα ανώνυμα σχόλιά μας.
  ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά του ΕΠΑΛ και του ΕΚ Σαλαμίνας.
  ΜΠΡΑΒΟ και στους καθηγητές τους, που ξοδεύοντας και τον ελεύθερο χρόνο τους (τι περίεργο για την Ελλάδα του τίποτε!) ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ μαζί με τους μαθητές τους, παρά τα μεγάλα οικονομικά και άλλα επαγγελματικά προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν!
  Το ΕΠΑΛ Σαλαμίνας (ένα Δημόσιο Σχολείο) με τις δημιουργικές δραστηριότητές του, κάνει περήφανη τη Σαλαμίνα και όλη την Ελλάδα και ... στο εξωτερικό!
  Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος3/6/15 19:15

  Παιδιά συγχαρητήρια.Πάντα να κοιτάτε ψηλά και να ονειρεύεστε μια δημιουργική ζωή.Μπράβο από καρδιάς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος3/6/15 21:07

  Mπράβο στα παιδιά και τους καθηγητές τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος3/6/15 23:05

  Μπράβο! Συγχαρητήρια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος4/6/15 01:04

  Θερμά συγχαρητήρια σε όλους, καθηγητές και μαθητές, για την θαυμαστή προσπάθειά τους. Θερμές ευχές επίσης για καλή επιτυχία στο διαγωνισμό και καλή πρόοδο στη ζωή τους. Μήπως η δουλειά που γίνεται στο ΕΠΑΛ και στην Τ.Σ. Σαλαμίνας πρέπει να μας κάνουν εμάς τους κηδεμόνες να δούμε με άλλο μάτι αυτά τα σχολεία; Μήπως ταιριάζουν καλλίτερα στα ενδιαφέροντα πολλών από τα παιδιά μας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.