Αρχαιολογικό Μουσείο Σαλαμίνας - ΜΑΪΟΣ, Ο ΜΗΝΑΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Γραφείο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΦΑΔΥΑΤ επισκέφθηκε τα νησιά του Αργοσαρωνικού παρουσιάζοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΕΥΝΟΪΚΟΙ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΚΥΜΑΝΤΗ…» Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως θέμα τη ναυσιπλοΐα στη Μεσόγειο από τα προϊστορικά έως και τα ελληνιστικά χρόνια και απευθύνεται σε μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού.

Το φετινό Μάιο η  «τριήρης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων» ξεκίνησε το ταξίδι της στις 5/5 και μέχρι τις 8/5 βρισκόταν στο  Αρχαιολογικό Μουσείο Σαλαμίνας. Συνέχισε με ούριο άνεμο στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας (13,14,15/5) και ολοκλήρωσε τον περίπλου του Αργοσαρωνικού στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου όπου παρέμεινε από τις 18 έως τις 22/5. Και καθώς άλλο ένα ταξίδι έφθανε στο τέλος του, ανανεώσαμε το ραντεβού μας με μαθητές και εκπαιδευτικούς για την επόμενη σχολική χρονιά.

Στο μεταξύ όμως ετοιμαζόμαστε για… «Διακοπές στο Μουσείο», με εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες δράσεις. Σε ποιο μουσείο θα κάνουμε φέτος διακοπές θα το ανακοινώσουμε σε επόμενη ανάρτηση.
ΕΥΗ ΠΙΝΗ
efadyat.wordpress.com