Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας: "ΟΧΙ" Τώρα μιλάμε εμείς! Εμείς που πέντε χρόνια τώρα φτωχαίνουμε, δυσκολευόμαστε, αγωνιούμε, απελπιζόμαστε, παλεύουμε, ξενιτευόμαστε!

Λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων με την  διεξαγωγή του  δημοψηφίσματος  την 5η Ιουλίου 2015 για την αποδοχή ή την άρνηση των εκβιασμών των «δανειστών»,  Καλούμε τους συνανθρώπους  μας να εμψυχώσουν τους αγώνες για ένα μαχητικό, βροντερό, μαζικό  «ΟΧΙ» σ΄εκείνους με τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα, τη λιτότητα και την αφαίμαξη των ζωών μας κι εμείς με τις παρακαταθήκες μας, καταχωρισμένες στη συλλογική συνείδηση και το ομαδικό θυμικό, χωρίς ενοχές και συμπλέγματα.
Μετά την προχθεσινή  μεταμεσονύκτια ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια πολιτική πρωτοβουλία ιστορικής σημασίας και μια ηγετική κίνηση ευρύτατου βεληνεκούς, που θα μνημονεύεται για χρόνια ως καταλύτης εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη.

Είναι η ένεση που χρειαζόταν η Ελληνική Δημοκρατία και η ανάσα που χρειαζόμασταν εμείς οι πολίτες της, για να βγούμε από την ταπείνωση, το τέλμα, την αμηχανία, το φόβο και την παράλυση.
Είναι η αφορμή να ξαναζήσει η Ελλάδα το μεγαλείο των αγώνων του 114 που έγινε 120 και ορίζει με δυο γραμμές την πεμπτουσία της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Εθνικής Αξιοπρέπειας. Το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, πρωταρχικό μέλημα και ζωτική ανάγκη κάθε ελεύθερου πολίτη:
2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
Ήταν η υπόμνηση των φράσεων του Αλέξη Τσίπρα στις προγραμματικές, τότε που έσπασε η φωνή του και η καρδιά μας:
«Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την ιστορία μας. Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την περηφάνεια και την αξιοπρέπεια αυτού του λαού. Είμαστε σάρκα από τη σάρκα του λαού. Ερχόμαστε μέσα από τις σελίδες της ιστορίας αυτού του λαού και γι’ αυτό θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους. Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας». Είναι η στιγμή που δακρύζει  η Ιστορία από περηφάνεια ΧΩΡΙΣ  προκατάληψη…
Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας  στέκεται στο πλευρό όλων των μαχόμενων τμημάτων ολόκληρης της κοινωνίας που δεν άφησε ούτε στιγμή, κανένα πεδίο κοινωνικού αγώνα, μικρού ή μεγάλου, στα πέτρινα μνημονιακά χρόνια, στα χρόνια της λιτότητας, της ανεργίας, της κοινωνικής καταστροφής, τα χρόνια της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης που έσπειρε εκατομμύρια άνεργους και φτωχούς κι αμέτρητα θύματα στα πεδία των μαχών και στο μεγάλο νεκροταφείο της Μεσογείου. Σηκώνει το βάρος της ανθρωπιστικής κρίσης, μαζί με όλες τις άλλες δομές αλληλεγγύης  έχοντας αντισταθεί στις πολιτικές λιτότητας που πλήττουν ανελέητα την χώρα μας. Είναι αυτές οι φωνές που εδώ και τόσο καιρό λένε «ΟΧΙ» βιώνοντας από κοντά την εξαθλίωση και την φτωχοποίηση των συνανθρώπων μας.
Γιατί πιστεύουμε ότι τη Χώρα, θα την αλλάξουν οι αδιάφθοροι… Αυτοί που δεν σύρθηκαν ποτέ σε κανένα χαλί υπουργείου για ένα διορισμό… για μια μίζα… για ένα ρουσφετάκι…για μια «εξυπηρέτηση»…
Τη Χώρα, θα την αλλάξουν αυτοί που δεν ζήτησαν ποτέ και τίποτα από αυτήν!!!! Θα την αλλάξουν αυτοί, που ζήτησαν (όπως επιτάσσει το καθήκον τους) μόνο να δώσουν... Θα την αλλάξουν αυτοί που δεν φοβούνται να περπατήσουν περήφανα στους δρόμους της!!
Αυτοί που δεν είχαν εύκολη ζωή... Αυτοί, που δεν προσκύνησαν καμιά παντιέρα «αποζημιωμένων» κομμάτων «αποζημιωμένων» υπουργών και βολευτών... Τη Χώρα θα την αλλάξουν αυτοί που δάκρυσαν και μάτωσαν στη θέα ενός γέρου «βουτηγμένου» ως τη μέση σ΄ ένα κάδο σκουπιδιών μιας γριάς ρακένδυτης έξω από το σούπερ μάρκετ…ενός παιδιού κουρνιασμένου στα τραίνα της ξενιτιάς… Μιας σκισμένης μεσίστιας σημαίας… Θα την αλλάξουν αυτοί που έζησαν την απώλεια ενός «άτυχου» δολοφονημένου «αυτοκτονούντα»… Τη Χώρα θα την αλλάξουν Πατριώτες καθαροί με κοφτερά μυαλά, με οράματα για το σύνολο και διάθεση για κοινό αγώνα… Τη Χώρα θα την αλλάξουν αυτοί που θα ζητήσουν πίσω την τιμή της εξευτελισμένης μας Πατρίδας. Τη Χώρα θα την αλλάξεις εσύ κι εγώ, ταπεινωμένε Έλληνα Πολίτη!!!! Για να κοιτάς στα μάτια τα παιδιά σου χωρίς ντροπή…αλλά με την περηφάνια που σου αξίζει!!!
Ενώνουμε τη φωνή μας και τη δράση μας με όλους τους φτωχοποιημένους  συνανθρώπους μας,   στεκόμαστε στο πλευρό τους σα μια γροθιά, ως προϋπόθεση η νίκη,  να είναι νίκη όλων μας. Θα κερδίσουμε Αρχικά την ζωή μας, μετά την χαμένη αξιοπρέπεια μας... και τέλος την Δύσμοιρη Χώρα μας!!!!

Αγωνιζόμασταν και συνεχίζουμε τον Αγώνα μας για Ελευθερία και δεν ζητήθηκε η γνώμη μας για τα μνημόνια παρά μόνο ψεκαζόμασταν με χημικά και ξύλο!!! Κρατάμε την σημαία μας με υπερηφάνεια σαν Ύψιστο καθήκον σε αυτούς που έχυσαν το αιμα τους γι΄αυτήν μακριά από κομματικές συναλλαγές!
Η Ελευθερία δεν αναπνέει μέσα σε κόμματα,καλπάζει μόνη και αδάμαστη!!!!Πρέπει να παλέψεις γι΄αυτήν!
Την Κυριακή 5 Ιούλη 2015 βροντοφωνάζουμε «ΟΧΙ»!!!! Είναι η στιγμή που δακρύζει  η Ιστορία από περηφάνεια επιτέλους, ΧΩΡΙΣ  προκατάληψη…
"Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ"