H Περιφερειακή Παράταξη Αττικής “Δύναμη Ζωής” για το δημοψήφισμα της 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ

Στις 5 Ιουλίου ο λαός μας καλείται να πάρει μια απόφαση ιστορικής σημασίας, μια απόφαση που θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Στις 5 Ιουλίου καλούμαστε, υπερβαίνοντας κομματικά στεγανά, να πούμε ένα ισχυρό «ΟΧΙ» στα Μνημόνια και τις πολιτικές που εδώ και χρόνια διαλύουν τη ζωή και τη χώρα, υπονομεύουν το μέλλον μας και οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση και στην υποταγή. 

Το «ΟΧΙ» είναι η μόνη απάντηση που ακυρώνει με δημοκρατικό τρόπο τα αντιδημοκρατικά τελεσίγραφα των δανειστών, υπερασπίζεται τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία και θωρακίζει τη λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου.

Τελεσίγραφα που επιβαρύνουν μονομερώς τους φτωχότερους, τους αδύναμους και τους μικρομεσαίους.
Τελεσίγραφα που μειώνουν δραματικά ακόμη παραπέρα μισθούς και συντάξεις, ενώ ωθούν μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας στο περιθώριο και την ανασφάλεια όπως γίνεται επί 5 συνεχόμενα χρόνια.



Πέντε χρόνια κοινωνικής καταστροφής, πρωτοφανούς ανεργίας, μετανάστευσης των παιδιών μας, λουκέτων στις επιχειρήσεις, κατάρρευσης και απαξίωσης των κοινωνικών υποδομών και ανείπωτου πόνου.
Πέντε χρόνων σκληρής ταξικής πολιτικής που εκτόξευσαν το χρέος στο 178% του Α.Ε.Π. και θυσίασαν την εθνική ανεξαρτησία της χώρας βάζοντας την κάτω από τις προσταγές των πολιτικών ελίτ των δήθεν συμμάχων μας.        

Το τελευταίο διάστημα όλοι και όλες έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ο πραγματικός στόχος των δανειστών υπερέβαινε τα επιμέρους οικονομικά ζητήματα. Είχε στόχο την ταπείνωση του ελληνικού λαού, την ανατροπή της Κυβέρνησης και την εμπέδωση σε όλους τους λαούς ότι ο νεοφιλελευθερισμός είναι ανίκητος, η διαρκής λιτότητα, ο εργασιακός μεσαίωνας χωρίς δικαιώματα, οι περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών είναι μονόδρομος. Η αποδοχή και άλλων μέτρων θα είχε ως αποκλειστικό αποτέλεσμα να βυθιστεί η κοινωνία ακόμη πιο βαθιά στο τέλμα της ύφεσης.

Τις μέρες που έρχονται ο λαός μας θα αποδείξει ότι οι εκβιασμοί, η προσπάθεια χειραγώγησης της ελεύθερης σκέψης, το κλίμα φόβου και ανασφάλειας που θα επιχειρήσουν να καλλιεργήσουν τα συστημικά ΜΜΕ θα πέσουν στο κενό. Ο λαός μας αποκτά ξανά κυρίαρχο και αποφασιστικό ρόλο, λόγο και φωνή και δίνει ένα μάθημα δημοκρατίας και συμμετοχής. Κάνει το μέλλον δική του υπόθεση.

Ως λαός έχουμε αποδείξει πολλές φορές στην ιστορία μας ότι ξέρουμε και μπορούμε να λέμε το μεγάλο «ΟΧΙ». Θα το ξαναπούμε στις 5 Ιουλίου, σηματοδοτώντας τη νίκη της Δημοκρατίας και της ελπίδας απέναντι στο φαύλο κύκλο του χρέους και της διαρκούς λιτότητας των μνημονίων.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ συμμετέχουμε μαζικά στο δημοψήφισμα!
Απαντάμε «ΟΧΙ» στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα.
Λέμε «ΟΧΙ» στα «Προγράμματα» που ταπεινώνουν, εξαθλιώνουν, συντρίβουν το λαό και τις ανάγκες του, διαλύουν το κοινωνικό κράτος, υπονομεύουν και εκφυλίζουν τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ σε κάθε γειτονιά δίνουμε τη μάχη της 5ης Ιουλίου.

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ