Γυρίσματα στη Σαλαμίνα για τη νέα του ταινία θα κάνει ο Γιάννης Σμαραγδής

Στη Λουκίλα Καρρέρ και στην  εκπομπή «Με το Λι και με το Λάμδα» στην τηλεόραση της Ζούγκλας μίλησε ο κορυφαίος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.
«Η νέα μου ταινία "Νίκος Καζαντζάκης " η "Report to Zorba" όπως θα είναι ο διεθνής της τίτλος βασίζεται στην «Αναφορά στον Γκρέκο», το αυτοβιογραφικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Τον Καζαντζάκη σε νεαρή ηλικία θα ερμηνεύσει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, την σύζυγό του η Μαρίνα Καλογήρου, ο Θοδωρής Αθερίδης θα ερμηνεύσει τον Ζορμπά, η Ζέτα Δούκα την Μελίνα Μερκουρη και σε έναν ρόλο έκπληξη θα δούμε τον Στάθη Ψάλτη» είπε ο κ.Σμαραγδής.

«Στην ταινία ενώνουμε τις δυνάμεις μας η Ελλάδα, η Γαλλία, η Γερμανία και η Αυστρία για να δημιουργήσουμε μια ταινία για τον Κρητικό Έλληνα, τον Ευρωπαίο και τον οικουμενικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη. Όπως με την τεράστια επιτυχία του Ελ Γκρέκο έμαθαν όλοι ότι ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος ήταν Έλληνας και όχι Ισπανός έτσι θέλω να μάθουν ποιος ήταν ο δικός μας Νίκος Καζαντζάκης» τόνισε ο μεγάλος σκηνοθέτης.

«Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν προγραμματισθεί να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2016. «Θα γίνουν γυρίσματα στην Κρήτη, την Αθήνα, την Αίγινα, την Σαλαμίνα, στις θάλασσες του Αιγαίου, στο Παρίσι ,στη Βιέννη καθώς και στην Κίνα μια χώρα που επίσης θα συμμετάσχει στην παραγωγή» είπε ο σκηνοθέτης.


πηγή:zougla.gr