ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΟΧΙ"!

Μέρες Μαίου 2011 έζησαν χθες εκατοντάδες χιλιάδες υπερήφανοι διαδηλωτές, που αποτέλεσαν ένα ανεπανάληπτο ορμητικό λαϊκό ποτάμι νίκης, στο Σύνταγμα. Η πρωτοφανής λαοθάλασσα έστειλε από χθες ένα συντριπτικό μήνυμα υπέρ του"ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα της Κυριακής (5/7). Κοσμοπλημμύρα υπερήφανου "ΟΧΙ", παρά τη βροχή, και στη Θεσσαλονίκη!

H "δικτατορία" των συστημικών ΜΜΕ και ειδικά των τηλεοπτικών καναλιών κατέρρευσε με πάταγο και το μόνο που κατάφεραν ήταν να πεισμώσουν ακόμα περισσότερο τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό.
Από το Σύνταγμα ως το Μοναστηράκι και την Ομόνοια απλώθηκε ο κόσμος στη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει ποτέ σε ολόκληρη τη μεταπολιτευτική περίοδο.
Με ψηλά το κεφάλι, o ελληνικός λαός "έσπασε" το φόβο και απέκρουσε αποτελεσματικά την τρομοκρατία των εγχώριων συστημικών ΜΜΕ , που έχουν βαλθεί να στηρίξουν, με "νύχια και με δόντια" την επιβολή των εξοντωτικών μέτρων λιτότητας των δανειστών. Σε μια βραδιά όπου το αγωνιστικό φρόνημα του αποφασισμένου λαού, "έδεσε" αρμονικά με τις δημιουργίες γνωστών μουσικών καλλιτεχνών προερχόμενων από διάφορα μουσικά ρεύματα.
 «Μισή ώρα έκανα να ανέβω από το μετρό στην πλατεία, γίνεται το αδιαχώρητο» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρία, 25 χρονών. «Πρώτη φορά θα ψηφίσω στη ζωή μου και η στιγμή είναι ιστορική. Η τρομοκρατία των τραπεζών και των ΜΜΕ δεν περνάει και φαίνεται από το πλήθος που μαζεύτηκε σήμερα».
«Υπερασπιζόμαστε το μέλλον της ζωής μας και των παιδιών μου», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σταύρος Σταυρίδης, πανεπιστημιακός. «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αξιοπρέπεια και τον αγώνα. Με το «ναι» παραδιδόμαστε άνευ όρων, ενώ με το «όχι» παλεύουμε για ένα δικαιότερο μέλλον» συμπλήρωσε. Ο κ. Σταυρίδης επισήμανε πως σέβεται απόλυτα αυτούς που φοβούνται και τους καλεί να παλέψουν μαζί για ένα καλύτερο κόσμο, αλλά περιφρονεί εκείνους που εκμεταλλεύονται τον φόβοτους, λέγοντας ψέματα για έξοδο από την Ευρώπη.
Το «παρών» έδωσε και αντιπροσωπεία των Podemos της Ισπανίας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Die Linke Γερμανίας, Γκρέγκορ Γκίζι.
Σε εξέλιξη είναι συναυλία με τους : Σωκράτη Μάλαμα, Ελένη Βιτάλη, Χρήστο Θηβαίο, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Αφροδίτη Μάνου, Χαίνηδες, Θάνο Μικρούτσικο, Ρίτα Αντωνοπούλου, Ηρώ, Γιώργο Μεράντζα, Κώστα Θωμαίδη, Ραλία Χρηστίδου, Θύμιο Παπαδόπουλο, ενώ ο κατάλογος με τις συμμετοχές των καλλιτεχνών ανανεώνεται συνεχώς. Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο Γιώργος Κιμούλης
Αγωνιστικό χαιρετισμό απηύθυνε ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας.
Α. ΤΣΙΠΡΑΣ : ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ, ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ
"Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το πάθος, την αγωνία για ελπίδα, την αγωνία για το αύριο. Σήμερα γιορτάζουμε και τραγουδάμε για να ξεπεράσουμε το φόβο και τους εκβιασμούς.", τόνισε ο πρωθυπουργός.
"Σήμερα όλη η Ευρώπη έχει τα βλέμματά της στραμμένα σε εσάς. Σήμερα όλος ο πλανήτης έχει τα μάτια του στραμμένα στην πλατεία Συντάγματος. Δίνουμε μία ευκαιρία στην Δημοκρατία να επιστρέψει που την είχαμε παραμερίσει με μνημόνια", πρόσθεσε.
"Δεν θα αφήσουμε την Ευρώπη στα χέρια όσων θέλουν να την αρπάξουν από το δημοκρατικό της κεκτημένο", τόνισε σε άλλο σημείο ο Αλέξης Τσίπρας.
"Πολίτες της Αθήνας, ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι ξέρει να επιστρέφει τα τελεσίγραφα. Τα τελεσίγραφα ενίοτε επιστρέφονται", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:
"Οι πιο λαμπρές σελίδες αυτού του τόπου ήταν σελίδες τόλμης και αρετής. Σας καλώ την Κυριακή να πείτε ξανά ένα μεγάλο και υπερήφανο ΟΧΙ στα τελεσίγραφα και να γυρίσετε την πλάτη σε όσους σάς τρομοκρατούν. Και τη Δευτέρα, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας, θα πούμε ένα ΟΧΙ στο διχασμό και δεν θα έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας."
"Παραμερίστε τις σειρήνες της τρομοκρατίας. Να αποφασίσετε υπερήφανοι για ένα μικρό λαό που πολεμά χωρίς σπαθιά, αλλά με το έχει το δίκιο με το μέρος του. Θα νικήσουμε. Κανείς δεν μπορεί να κρύψει ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Ό, τι και να γίνει, θα είμαστε νικητές. Οι απειλές ηττήθηκαν. Το ΟΧΙ θα γράψει ιστορία στην Ευρώπη της αλληλεγγύης", επεσήμανε.
«Θα νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας»,  "για έναν λαό που πολεμά με όπλο το δίκιο, θα νικήσει", κατέληξε το σύντομο αγωνιστικό του χαιρετισμό ο πρωθυπουργός.