Προμηθέας Δεσμώτης - Σαλαμίνα

Σε μια όμορφη αν και ζεστή βραδιά οι θεατές που βρέθηκαν εχθές στο Ευριπίδειο είδαν μια ενδιαφέρουσα παράσταση του Κ. Φιλιππόγλου.
Η παράσταση ήταν προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στην Σαλαμίνα αλλά λόγω του δημοψηφίσματος και όσων ακολούθησαν είχε αναβληθεί με αποτέλεσμα να παιχτεί τελικά εχθές σε ένα σχετικά γεμάτο θέατρο.
Η παράσταση εκτός όλων των άλλων είχε και μια σημαντική ιδιαιτερότητα. Το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης  άνοιξε  συμβολικά -ύστερα από 17 χρόνια- αποκλειστικά και μόνο για την παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» για δύο ημέρες, και  οι θεατές είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν ένα εξαιρετικό μνημείο και να παρακολουθήσουν, μία τραγωδία που αποτελεί ύμνο στη Δημοκρατία και μάλιστα το απόγευμα με φυσικό  φως. 


Η παράσταση ικανοποίησε όσους ανηφόρισαν στο θέατρο χθες το βράδυ και αυτό φάνηκε και από το ζεστό χειροκρότημα που εισέπραξαν στο τέλος οι ηθοποιοί.
Μεταξύ των θεατών που είδαν την παράσταση ήταν ο βουλευτής - ηθοποιός  με το "Ποτάμι" Ν. Ορφανός, ο επίσης ηθοποιός Στέλιος Μάϊνας και η Δήμαρχος Σαλαμίνας Ρ. Νάννου.