Στα δύο… η «Ομάδα Δούρου» στην Περιφέρεια Αττικής. Μισοί με Τσίπρα-μισοί με Λαφαζάνη!

Επιπτώσεις στην ομάδα της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής φαίνεται πως έχει η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα πολύ σοβαρές.
Τόσο σε επίπεδο Αντιπεριφερειαρχών, κυρίως όμως σε επίπεδο Περιφερειακών Συμβούλων η παράταξη της Ρένας Δούρου είναι ήδη «κομμένη στα δυο», κάτι που σίγουρα θα επηρεάσει τη λειτουργία της το επόμενο, μεγάλο διάστημα της θητείας της.
Όπως έλεγε Αντιπεριφερειάρχης της Δούρου, «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», καθώς μετά τις εκλογές αναμένεται η ομάδα της «Λαϊκής Ενότητας» να αυτονομηθεί από τη διαχειριστική λογική, επιμένοντας σε δρόμους ρήξης, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θεωρείται πλέον δεδομένο ότι δύσκολα θα περνούν και θα ψηφίζονται κάποιες αποφάσεις, μεταξύ των οποίων Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για επιχειρήσεις, επεκτάσεις αδειών και μεγάλα Περιβαλλοντικά και Αναπτυξιακά προγράμματα που μέχρι σήμερα, παραδόξως, περνούσαν, όπως αυτό του Αστέρα Βουλιαγμένης.



Μισοί – μισοί!



Στέλεχος της Παράταξης Δούρου που γνωρίζει καλά τις ισορροπίες, έλεγε ότι με μια πρώτη καταμέτρηση φαίνεται πως υπάρχει… ισοπαλία του τρόμου, καθώς οι μισοί, ίσως και παραπάνω σύμβουλοι πάνε με τον Λαφαζάνη!

Αν αυτό ισχύει και συνεχιστεί και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, τότε καθίσταται από χέρι προβληματική η λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, αλλά και της Εκτελεστικής Επιτροπής στην οποία μετέχουν με μία ψήφο, τόσο η Ρένα Δούρου, όσο και οι Αντιπεριφερειάρχες.
Άλλος συνομιλητής της Περιφερειάρχη, δεν έδειξε να ανησυχεί, καθώς, όπως είπε, σε κάποια κρίσιμα θέματα «θα υπάρχει η καβάντζα της αντιπολίτευσης», στην οποία περιλαμβάνει ο ίδιος τις ομάδες Σγουρού, Κουμουτσάκου, ΑΝΕΛ και τους μεμονωμένους Μαντούβαλο, Γάκη και Γιαννακάκη…

Όπως και να ’χει πάντως, το κουβάρι μπλέκεται επικίνδυνα, με δεδομένο ότι και η ίδια η Ρένα Δούρου υποχρεωτικά, προεκλογικά, θα πάρει θέση και σίγουρα θα στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο μιλάει συχνά και έχει στηρίξει παρασκηνιακά.

Τελικά, η Περιφέρεια Αττικής αποκτάει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς μπορεί να μετατραπεί… σε πεδίο μάχης!

πηγή:kallikratis.net