Σύσκεψη Π.Ε. Νήσων Αττικής σχετικά με την επεξεργασία λυμάτων

Η Π.Ε. Νήσων Αττικής, στο πλαίσιο της πολιτικής της για συνεχή ενημέρωση και αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, ενημερώθηκε για την πρωτοπόρο Ελληνική Τεχνολογία σχετικά με την επεξεργασία λυμάτων, πρόβλημα που απασχολεί έντονα όλα τα νησιά και την Τροιζηνία.
Η εταιρεία WET OXIDATION IKE, διαχειρίστρια 7 ευρωπαϊκών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σχετικά με το περιβάλλον, σε ενημερωτική σύσκεψη που έγινε υπό τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηπέρο Παναγιώτη και με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την ηλεκτρολυτική επεξεργασία αστικών λυμάτων η οποία είναι 100% άοσμη επεξεργασία, (η WET OXIDATION IKE αποδέχεται χρηματική ποινική ρήτρα) και εγγυάται την απουσία παθογόνων μικροοργανισμών στην εκροή των λυμάτων.

Επίσης, η εν λόγω Ελληνική Τεχνολογία , σε αντίθεση με όλες τις τεχνολογίες βιολογικών καθαρισμών, διαχειρίζεται τους καρκινογόνους ρύπους προτεραιότητας όπως : αντισυλληπτικά, ορμόνες, φάρμακα και φυτοφάρμακα, συμβαδίζοντας ήδη από σήμερα με τα μελλοντικά στάνταρ εκροής  όπως  αυτά  θα τεθούν σε ισχύ το 2018, βάσει της Ευρωπαϊκής ντιρεκτίβας 432/2013 για την προστασία των επιφανειακών υδάτων.  
Στην εν λόγω σύσκεψη αποφασίστηκε η περαιτέρω ενημέρωση των τεχνικών κλιμακίων της Π.Ε. Νήσων Αττικής για τις δυνατότητες της τεχνολογίας και η επίσκεψη τεχνικών της Αντιπεριφέρειας  σε ήδη λειτουργούσες εγκαταστάσεις ηλεκτρολυτικής επεξεργασίας αστικών λυμάτων, για επιτόπιο έλεγχο και ενημέρωση.
Στόχος της Π.Ε. Νήσων είναι, πέρα των άλλων, και η αξιοποίηση των εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού που χάνονται ετησίως από τις εκροές των βιολογικών καθαρισμών για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα των νησιών και της Τροιζηνίας. Παράλληλα εξετάζεται να διατίθεται σαν ανταποδοτικό αντιστάθμισμα στους κατοίκους για άρδευση, αναδάσωση, πλύση δρόμων, πάρκων, αντιπυρική προστασία κλπ.